Ny skade var ’et stort slag’ for Kasper Dolberg

16x9
Kasper Dolberg har forlænget sin kontrakt med Ajax Amsterdam, så den nu løber til 2022. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Venner og holdkammerater var afgørende for Kasper Dolberg, da han blev ramt af en ny skade ovenpå en lang skadesperiode.

Efter en skade i maveregionen er 21-årige Kasper Dolberg vendt tilbage for Ajax Amsterdam, hvor han har scoret tre mål i de seneste tre kampe i den hollandske Æresdivision.

Danskerens sidste sæson bar præg af skader, men alligevel sikrede han sig en plads til sommerens VM-slutrunde.

Derfor ramte det danskeren ekstra hårdt, da han blev på ny blev skadet.

- Efter VM havde jeg det virkelig godt, og jeg så frem til den nye sæson. Jeg var kommet mig over min fodskade, og efter min korte ferie ville jeg vise alle den rigtige Kasper Dolberg igen. Jeg var sulten.

- Jeg led et stort slag, fordi min maveskade var hårdere end min første skade, fordi jeg havde givet alt for at vende tilbage. Jeg havde aldrig regnet med, at jeg ville blive sat ud af spillet igen, siger Kasper Dolberg til det hollandske medie De Telegraaf.

Venner var afgørende i skadesperiode

Efter at være blevet skadet igen ventede der Kasper Dolberg mange timer i træningscenteret. Tiden alene med fysioterapeuterne var ikke noget, der passede det danske talent.

- Det var lettere for mig, når jeg havde drengene omkring mig. Så havde jeg en idé om, at jeg var en del af gruppen. Så kunne vi have en samtale i ny og næ, så jeg ikke følte mig så alene, selvom det var hårdt at se mine holdkammerater gøre det, jeg så gerne ville: spille fodbold, fortæller Kasper Dolberg.

Især holdkammeraten og vennen Rasmus Kristensen havde stor betydning for Kasper Dolberg under skadesforløbet, ligesom han er det i hverdagen.

- Han er meget vigtig for mig. Vi kendte hinanden, inden han kom til Ajax. Vores venskab vokser. Vi er ofte sammen; det gør det nemmere for mig, når min familie ikke er her, siger den danske angriber.

Kasper Dolberg har spillet 86 kampe for Ajax Amsterdam, hvor han fik debut i 2016. Indtil videre har danskeren scoret 36 mål for den hollandske klub.