Disciplinærinstans overvejer at rejse sag mod Vejle

16x9
Adolfo Sormani havde karantæne i kampen mod AC Horsens og så kampen fra en skyboks. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

DBU's disciplinærinstans har fået redegørelse fra Vejle og vil nu tage stilling til, om der skal åbnes sag.

Fodboldens Disciplinærinstans under Dansk Boldspil-Union (DBU) vil hurtigst muligt afgøre, om der er grundlag for at åbne en disciplinærsag mod Vejle-træner Adolfo Sormani.

Det sker, efter at tv-kameraer under mandagens kamp mellem Vejle og AC Horsens fangede karantæneramte Sormani i at tale i telefon og måske have ulovlig kontakt med Vejles trænerbænk.

Torsdag beretter formand for disciplinærinstansen, Jens Hjortskov, at man har modtaget en redegørelse fra Vejle.

- Det har vi bedt om, og det er helt standard. På baggrund af den forholder vi os til, om vi vil tage sagen op eller ej. Det har vi ikke truffet beslutning om endnu, siger Hjortskov.

Formanden fortæller, at instansen vil vurdere materialet fra Vejle hurtigst muligt og få afklaret, om der skal åbnes en sag.

- Vi prøver at få truffet en beslutning om det, så hurtigt vi kan, siger han.

Adolfo Sormani blev idømt en karantænedag på selve kampdagen mod Horsens, efter at han blev udvist i en pokalkamp mod Kolding i sidste uge.

Tv-billeder viste, at Vejle-træneren talte ivrigt ned i en telefon fra skyboksen på tribunen, mens målmandstræner Marco Ferrari på sidelinjen lod til at få informationer i en øresnegl under en maskering.

Vejle har afvist, at Sormani foretog sig noget forkert under kampen.

- Vi afviser alle anklager om, at Adolfo Sormani skulle have haft kontakt til bænken. Der er tale om et scoutingsystem, sagde Vejles assistenttræner Morten Bisgaard.

I reglementet om en karantæneramt træner står der følgende:

- Pågældende må på karantænedagen fra en time før kickoff, og indtil slutsignalet har lydt, ikke befinde sig tættere på holdet end på det pågældende stadioner tilskuerpladser.

- Vedkommende må således i det pågældende tidsrum hverken være til stede på spillepladsen, i omklædningsrummet eller andre steder, hvor direkte eller indirekte kontakt med holdet eller enkelte spillere kan opnås.