FCK står foran svær opgave i Europa, vurderer Lorentzen

16x9
FCK-spillerne har en svær opgave foran sig i Europa League. Foto: David W Cerny / Ritzau Scanpix

FC København er bagud på point inden de to sidste runder i Europa League-gruppespillet. Det ser svært ud for Danmarks repræsentant, vurderer ekspert.

0-1 og 0-0 mod gruppens på papiret dårligste hold har placeret FC København i en vanskelig situation i Europa League.

Inden de to sidste gruppekampe har Københavnerne henholdsvis to og tre point op til Slavia Prag og Zenit på de pladser, der sikrer videre adgang i turneringen.

- De lever, men det ser svært ud, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- De skal til Zenit i Sankt Petersborg næste gang, hvor de muligvis skal vinde for at gå videre. De andre resultater skal flaske sig for FC København, hvis ikke de skal være tvunget til at vinde i Rusland. Det er en svær opgave, de står over for.

Stillingen i FCK's gruppe

Stillingen i Gruppe C efter fire kampe. 

  1. Zenit, 8 point
  2. Slavia Prag, 7 point
  3. FC København, 5 point
  4. Bordeaux, 1 point

FC København har hentet en enkelt sejr i de første fire kampe. Det var på udebane mod franske Bordeaux, hvor sejrsmålet blev scoret i overtiden. Derudover er det blevet til uafgjort på hjemmebane mod Zenit samt et nederlag og uafgjort mod Slavia Prag, der var seedet som det dårligste hold.

Boilesen: Som vi vil have det

Seedningen matcher dog ikke helt opfattelsen af virkeligheden. Både Kasper Lorentzen og FCK-backen Nicolai Boilesen ser Prag som gruppens bedste mandskab. Boilesen hæfter sig desuden ved, at FCK ikke er afhængig af hjælp fra andre hold.

- Med to sejre i de sidste to kampe, er vi sikre på at gå videre. Det er jo, som vi gerne vil have det, vi vil have skæbnen i vores egne hænder, siger han ifølge Ritzau.

Ifølge Kasper Lorentzen skal FC Københavns offensiv dog oppe sig lidt, hvis det skal lykkes holdt at slå Zenit og Bordeaux henholdsvis ude og hjemme.

- Når de går ned og skal vinde for at få et godt udgangspunkt, så er det ikke godt nok, at man ikke kan skabe mere end det, de gjorde.

- I Prag var de overmatchet, mere end de nogensinde er i Superligaen. FC København spillede ikke anderledes, end de plejer at gøre. De skal fortsætte med det, de plejer, men hvis de ikke kommer foran, så må de satse noget mere offensivt.

De sidste gruppekampe spilles den 29. november og den 13. december.