Matchvinder indrømmer, at han slap af sted med en løgn efter scoring

16x9
Cardiff Citys Sol Bamba fejrede sin 2-1-scoring mod Brighton ved at tage sin trøje af. Foto: John Sibley / Ritzau Scanpix

Sol Bamba havde ikke i sinde at svare ærligt, da dommer Martin Atkinson spurgte, om han fejrede en scoring ved at tage trøjen af.

Det kunne ikke gå hurtigt nok med at flå den blå trøje af for Cardiff-spilleren Sol Bamba, da han fejrede en forløsende scoring til 2-1 i det 90. minut af kampen mod Brighton.

Men noget manglede umiddelbart efter forløsningen. En sådan jubel uden trøje giver per automatik gult kort, men dette var ikke tilfældet her. Kampens dommer, Martin Atkinson, var nemlig i tvivl om, hvordan Bamba havde fejret sin scoring. Derfor gik han ifølge matchvinderen pænt over til ham og spurgte, om der var foregået noget strafbart.

- Dommeren spurgte mig, om jeg tog min trøje af, og jeg sagde ”nej”, siger Bamba ifølge BBC.

Dermed kunne ivorianeren foruden sejren og den kampafgørende scoring smile over det gule kort, han aldrig modtog.

Cardiff-træner Neil Warnock undrede sig efter kampen over det manglende gule kort, for det var tydeligt for enhver, at Bamba havde taget sin blå trøje af.

- Jeg tror ikke, at Martin (Atkinson) gjorde det med vilje. Hvis han ikke så det, er det vel det, linjedommere er til for, ikke?

Cardiff har i denne sæson haft store problemer med at score mål, hvor de inden kampen lørdag blot stod noteret for ni mål i 11 kampe. Derfor havde temaet om gule kort ved målfejringer faktisk været et tema inden kampen.

- Efter at dommeren havde advaret os om, at det ville koste en advarsel at fejre en scoring ved at tage trøjen af, sagde jeg til mine spillere, at jeg håbede på, at vi ville få tre gule kort for at tage trøjer af i dag – for vi scorer ikke så mange mål, siger manageren.

Med sejren ligger Cardiff inden eftermiddagens kampe på en 16.-plads.

Sol Bamba har i denne sæson fortsat kun et enkelt gult kort på samvittigheden.