Peter Schmeichel imponeret af sin søns mod efter ulykke

16x9
Kasper Schmeichel og Leicester-holdkammeraterne spillede lørdag deres første hjemmekamp efter ulykken. Foto: Craig Brough / Ritzau Scanpix

Peter Schmeichel roser den måde, hans søn har håndteret den svære tid efter helikopterulykken, hvor Leicesters ejer døde.

Kasper Schmeichel spillede lørdag første hjemmekamp, efter at Leicesters ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, omkom tæt på stadion i en helikopterulykke. Forud for kampen blev der holdt to minutters stilhed, mens en stor fanmarch også ærede den afdøde ejer.

Ulykken har ramt alle i og omkring klubben i Leicester, og spillerne med Kasper Schmeichel i spidsen har været til mindeoptog og også været til begravelse i Thailand.

Efter Leicesters første hjemmekamp siden ulykken sætter Peter Schmeichel nu ord på, hvordan hans søn har håndteret den triste tid.

- Den ene ting er hans evne til at tænke på den måde, som han gør og hans evne til at handle. Det viser, hvem han er som person, og det viser hans karakter, siger Peter Schmeichel til Sky.

Samtidig fortæller han også om nogle af de ting, som Kasper Schmeichel har kæmpet med, efter at han som en af de første på ulykkesstedet kunne se den brændende helikopter.

- Den anden ting er, hvad man dog tænker på. Man kan jo ikke hoppe ind i et brændende fly eller en brændende helikopter. Det er bare en lille smule af det, som Kasper har gået igennem i løbet af de sidste to uger, siger han.

Kasper Schmeichel omfavner sin tidligere holdkammerat i Manchester City, Joe Hart, efter den følelsesmæssige kamp mod Burnley.
Kasper Schmeichel omfavner sin tidligere holdkammerat i Manchester City, Joe Hart, efter den følelsesmæssige kamp mod Burnley. Foto: Darren Staples / Ritzau Scanpix
Peter Schmeichel havde også taget turen til Leicester lørdag.
Peter Schmeichel havde også taget turen til Leicester lørdag. Foto: Darren Staples / Ritzau Scanpix

Rørt til tårer

Blomster i tusindvis sammen med billeder og beskeder til Leicesters afdøde ejer har fyldt omkring stadion i den seneste tid, og Kasper Schmeichel er også blevet set sammen med resten af Leicester-spillerne ved mindestedet.

Her sås den danske landsholdsmålmand med tårer i øjnene, og på Twitter har han blandt andet tidligere skrevet følgende: 

Kasper Schmeichel var tydeligt rørt, da han gik på banen for første gang efter klubejerens død i sidste weekend på udebane mod Cardiff City.
Kasper Schmeichel var tydeligt rørt, da han gik på banen for første gang efter klubejerens død i sidste weekend på udebane mod Cardiff City. Foto: Darren Staples / Ritzau Scanpix

- Du fik mine drømme til at gå i opfyldelse (...) Og det knuser mit hjerte at vide, at jeg aldrig skal møde dig i omklædningsrummet igen.

Kasper Schmeichel var med stort set fra begyndelsen, da den thailandske ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, begyndte sin genopbygning af Premier League-klubben, og han havde et nært forhold til ham.

Derfor har det taget ekstra hårdt på ham, fortæller hans far.

- Det har virkelig været en hård tid. Ikke bare for ham men for alle omkring klubben, siger Peter Schmeichel.

Kasper Schmeichel har været ude på sin Instagram efter holdets første hjemmekamp efter ulykken:

- For altid i vores hjerter, skriver han.

Leicesters kamp mod Burnley endte, som den begyndte. Se de mange rørende øjeblikke fra før kampen her.