Premier League fejrer jubilæum med Nike-bolde

16x9
Kasper Schmeichel måtte hente bolden ud af sit mål en enkelt gang, da Leicester hjemme spillede 1-1 mod West Ham i Premier League Foto: Andrew Yates / Ritzau Scanpix

Den bedste fodboldrække i England skal spille med Nike-bolde helt frem til 2025, da en sponsoraftale er forlænget.

Premier League har styr på de officielle kampbolde helt frem til sommeren 2025.

Ligaen har forlænget aftalen med Nike som leverandør, så de tilmed kan fejre jubilæum. Når den nye aftaler udløber, har Nike produceret Premier League-bolde i 25 år.

Derudover fortsætter Nike med at levere tøj og udstyr til en ordning, hvor skolelærere kan søge en et ”Stars kit” til brug i undervisningen.

- Nike er en fremragende partner for Premier League, og gennem innovation har Nike gjort et stort arbejde for at levere kampbolde af høj kvalitet, siger formanden for Premier League, Ruchard Scudamore til ligaens hjemmeside.

Siden sæsonen 2000/2001, hvor Nike begyndte at levere kampbolde til den bedste række i England, er der blevet spillet 6940 kampe. Hele 18.490 gange er boldene sendt i mål.

I denne sæson spiller de engelske klubber med en bold, der hedder Nike Merlin. Også i den spanske La Liga og den italienske Serie A spilles der med Nike. I Frankrig ruller Uhlsport-bolde, mens man i Bundesligaen spiller med bolde fra danske Select. I denne sæson er de tyske klubber nemlig begyndt at spille med en helt ny Derbystar-bold.

Internationalt er Adidas den største leverandør. Firmaet leverer bolde til både Champions League og VM på klubplan og Nations League, EM og VM for landshold. Dog er det Molten, der har skabt Europa League-bolden i denne sæson.