Ekspert kaldte Dolberg for 'mysterie' - nu svarer danskeren igen

Kasper Dolberg har i denne sæson scoret fem mål i syv kampe, men en hollandsk ekspert er alligevel skeptisk over for danskerens præstationer.

For to år siden tog Kasper Dolberg den hollandske Æresdivision med storm, da han som 19-årig scorede mål på samlebånd i sin debutsæson. 

Ajax-spilleren har siden da været ramt af en række skader og har haft svært ved at genfinde det niveau, angriberen havde, da han på en enkelt sæson blev klubbens topscorer med 22 mål i alle turneringer. 

Og det har fået den tidligere angriber og nuværende fodboldekspert Wim Kieft til at stille spørgsmålstegn ved, om Dolberg kan nå tilbage på det niveau. 

- Måske var det alt for overdrevet, men vi har ikke set den udgave af Dolberg siden. Det kan næsten kaldes for et mysterie, skrev De Telegraafs fodboldekspert Wim Kieft for nylig i en klumme, hvor han blandt andet lagde vægt på danskerens afgørende scoringer mod blandt andre Schalke 04 og Lyon i Europa League i 2016/17-sæsonen. 

Men den kommentar giver 21-årige Dolberg ikke meget for. 

- Han lyder som en meget smart fyr, den mand. Jeg tror ikke, man kan spille bedre, end man er. Det er underligt at sige. Jeg må prøve at nå op på det niveau igen, siger Kasper Dolberg til det hollandske medie De Volkskrant

Kasper Dolberg sad ude i begyndelsen af denne sæson med en skade, men har efter sit comeback i september scoret fem mål på syv kampe i Æresdivisionen.

Dolberg er ikke tilfreds endnu

Danskeren kom senest på måltavlen søndag, hvor han med en enkelt scoring bidrog til Ajax' ydmygende 7-1-sejr over Excelsior Rotterdam. 

Men selvom Dolberg nu kun er en enkelt scoring fra at nå sidste sæsons måltotal, kan det fortsat blive bedre, vurderer han selv. 

- Jeg er ikke 100 procent tilfreds med, hvordan det går. Men jeg spiller for et godt hold, siger Kasper Dolberg til De Volkskrant

Wim Kieft skriver i sin klumme, at en del af forklaringen kan være, at Ajax har ændret måden at spille på, og den påstand kan den danske landsholdsspiller godt tilslutte sig. 

- Det er selvfølgelig anderledes, så selvfølgelig er der nogle nedture. Jeg er ikke så meget på bolden, som jeg var før. Jeg er nødt til at fokusere mere på at være på det rigtige sted i feltet på det rigtige tidspunkt, siger Kasper Dolberg. 

Ajax Amsterdam er efter de 12 første spillerunder nummer to i den bedste hollandske række - fem point efter førerholdet PSV Eindhoven.