Giggs var rasende på Dolberg: - Det er ufint

16x9
Kasper Dolberg kom for sent i en tackling, som sendte det walisiske stortalent Ethan Ampadu ud i banden. Foto: Rebecca Naden / Ritzau Scanpix

Kasper Dolberg kalder det 'fair nok', at han selv fik en hård tackling efterfølgende.

Med fem minutter tilbage af kampen mellem Wales og Danmark i Cardiff kogte det over på banen i en kamp, der på ingen måde havde været fyldt med ondt blod.

Kasper Dolberg kom for sent i en tackling på det 18-årige stortalent fra Chelsea, Ethan Ampadu, der røg ud i banden og slog sig.

Det fik en flok spillere til at rase mod Dolberg inde på banen, og uden for banen var Wales' landstræner, Ryan Giggs, ligeledes oppe i det røde felt.

- Jeg synes, det var et ufint træk. Det er en gut, som lige er fyldt 18, og som brækkede sit ben, da han var 17. Jeg er med på, at vi ikke spiller børnespil, at det er en betydningsfuld kamp, og at der kommer tacklinger, sagde Ryan Giggs ifølge Wales Online på pressemødet efter kampen.

- Det kan jeg godt lide, men jeg synes, det var ufint på en ung spiller, som for nylig har været alvorligt skadet, og derfor reagerede jeg.

- Og så var jeg stolt af, hvordan spillerne reagerede ved at beskytte en ung spiller. Sådan skal det være. Jeg vil se spillerne reagere med ild, så længe de ikke går over stregen, siger Giggs med henvisning til den mængde af spillere, der røg i diskussionsklub med Dolberg og andre danskere efter tacklingen.

Betalte tilbage

Efter den store diskussion kom Ampadu på benene igen og tilbage på banen.

Kort efter var det så Kasper Dolbergs tur til at ligge i græsset, da Ampadu bragede ind i ham bagfra.

- Jeg kommer lige et sekund for sent, og så får jeg så igen. Det er fair nok, kan man så sige. Han giver mig en albue i nakken, tror jeg, men det er fint nok. Der er ikke mere i det, siger Dolberg til TV 2 SPORT.

Begge spillere fik gult kort for deres forseelser.

Hareide vil se mere hensynsløs Dolberg

Dolberg blev dog forsvaret af den danske landstræner, Åge Hareide, der efter bataljerne også diskuterede åbenlyst med Ryan Giggs.

- Dolberg er en af rareste unge mennesker, man kan komme i tanke om. Han gør ikke en flue fortræd. Faktisk bør han være mere hensynsløs, end han er, siger Hareide ifølge The Sun.

- Banderne var for tæt på banen, og han (Ampadu, red.) burde ikke ramme ham bagefter.

Danmark vandt kampen med 2-1 og er dermed sikker på at rykke op i Nations League A-række, mens Wales forbliver i B-rækken.