Derfor spiller Ronaldo og andre stjerner med et rødt mærke på kinden i denne weekend

16x9
Cristiano Ronaldo og flere andre Serie A-spillere har i denne weekend et rødt mærke på kinden. Foto: MASSIMO PINCA o gSTEFANO LANCIA / Scanpix

Flere af spillerne i den italienske Serie A bærer i weekendens kampe et rødt mærke på kinden i bekæmpelsen af vold mod kvinder.

Et rødt mærke på kinden er i denne weekend i den italienske Serie A et symbol på foragt over for vold mod kvinder.

Derfor har rød ansigtsmaling på kinden prydet spillere, trænere og dommere i italiensk fodbold, der skal symbolisere, at man giver vold mod kvinder det røde kort. 

Initiativet sker i denne weekend, da der i Italien er en WeWorld Festival, hvor kvinders rettigheder er i fokus.

Hele beslutningen om dette tiltag sker i samarbejde med organisationen WeWorld Unlus, som har brugt 20 år på at kæmpe for kvinders rettigheder rundt omkring i verden.

Verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Paulo Dybala er blandt dem, som i weekenden har båret det røde mærke på kinden.

Derudover har også mange andre spillere og folk vist deres respekt for tiltaget på de sociale medier under hashtagget #unrossoallaviolenza

Og det ikke kun spillere på banen, som går med i bekæmpelsen af vold mod kvinder. Også den tidligere Inter-målmand Francesco Toldo går ind i kampen og siger følgende til Inters hjemmeside.

- Vold er et kulturelt problem. For at løse dette problem har vores sønner brug for at lære de rigtige værdier, og at de er nødt til at vise respekt. Ungdomsakademier kan bidrage til at forme atleter og mænd, men det, de lærer fra deres familier, bør underlægge sig alt.

Det er anden gang i Serie A, at man gør opmærksom på bekæmpelsen af vold mod kvinder. Spillere, trænere og dommere gav også vold mod kvinder det røde kort i form af det røde mærke på kinden tilbage i april.