Eriksen hyldes efter pragtkamp - gjorde hvad ingen har gjort før i PL denne sæson

16x9
Christian Eriksen lavede to assists i lørdagens kamp mod Chelsea. Foto: Andreas Solaro / Ritzau Scanpix

Tottenham-spilleren Christian Eriksen spillede lørdag hele kampen mod Chelsea, hvor han lagde op til to mål i første halvleg.

To assists blev det til, da Christian Eriksen lørdag var stærkt medvirkende til at sikre Tottenham en 3-1-sejr over lokalrivalerne fra Chelsea på Wembley. 

Allerede efter otte minutter var danskeren på pletten, da han sendte et frispark ind i panden på Dele Alli. Otte minutter senere var Eriksen igen i oplæggerens rolle, da han denne gang lagde op til Harry Kanes scoring til 2-0. 

Udover de to målgivende afleveringer noterede Christian Eriksen sig for fem yderligere chanceskabende pasninger, og det er der - ifølge Sky Sports - ikke andre spillere i Premier League, der har præsteret i denne sæson. 

Tottenham har savnet den rytme, som hans spektakulære afleveringer giver dem

Sky Sports

Christian Eriksen spillede hele kampen, hvor han også bemærkede sig med 52 boldberøringer og 89 procent succesfulde afleveringer. Sky Sports kvitterer med karakteren 9 og titlen som kampens spiller. 

Det var første gang siden den 22. september, at den danske landsholdsspiller startede inde i en Premier League-kamp for Tottenham, efter han har kæmpet med en skade i lysken i løbet af efteråret. 

- Tottenham har savnet den rytme, som hans spektakulære afleveringer giver dem - ligesom hans levering af dødbolde, skriver Sky Sports

Christian Eriksen lagde op til Dele Allis første mål i kampen.
Christian Eriksen lagde op til Dele Allis første mål i kampen. Foto: Ian Kington / Ritzau Scanpix

- Danskeren var sensationel

Også andre medier bemærkede, at danskeren var tilbage på sit højeste lørdag aften i London. 

- Det kan godt være, at fremtiden i klubben er usikker, men det har ikke påvirket hans form. Han er det kreative geni på Tottenhams hold, skriver TalkSport og giver ham 7 for præstationen. 

- Danskeren var sensationel - specielt i de første 20 minutter, hvor han dirigerede Tottenhams orkester. Han var manden bag alt, hvad de lavede og havde en stor andel i, at de kom foran med to og kunne cruise til pause, skriver Mirror

- Han var involveret i stort set alt. Han drejede frisparket ind til Dele Alli og spillede Son (Heung-min, red.) fri til et par chancer i første halvleg. Han var absolut medvirkende i alt, hvad Tottenham lavede, skriver Football.London og giver karakteren 9. 

Christian Eriksen og Tottenham er efter lørdagens sejr nummer tre i Premier League - fem point efter førerholdet, Manchester City.