Boca Juniors appellerer til CAS - vil have tildelt trofæ efter skandale

16x9
Boca Juniors' spillerbus blev angrebet af River Plates fans forud for returopgøret i Copa Libertadores-finalen. Foto: Jose Romero / Ritzau Scanpix

Søndag skal Copa Libertadores-finalen afgøres på banen, men bagefter kan den blive afgjort på skrivebordet.

Boca Juniors vil appellere til den internationale sportsdomstol (CAS) i håbet om at blive tildelt den samlede sejr i den skandaleramte Copa Libertadores-finale.

Det siger klubbens vicepræsident, Royco Ferrari, til Fox Sports forud for søndagens returfinale mod River Plate i Madrid. En kamp som altså ikke har sportslig betydning, hvis Boca får medhold i sin appel.

- Vi vil appellere til CAS. Det er det, klubbens juridiske afdeling arbejder på. Det var også det, vi sagde, at vi ville gøre, hvis ikke det sydamerikanske fodboldforbund (CONMEBOL) ville tildele os sejren, siger vicepræsidenten.

CONMEBOL valgte ikke at tildele Boca Juniors sejren, men bestemte i stedet at flytte kampen til Madrid for at undgå yderligere fanuroligheder.

I første omgang nægtede River Plate at spille finalen i den spanske hovedstad, men ændrede siden mening, hvorfor begge hold lige nu gør sig klar til finalen på Estadio Santiago Bernabéu.

Ifølge den argentinske sportsavis Olé har Boca allerede sendt sin appel til CAS, hvilket sportsdomstolen dog ikke har bekræftet.

Den første kamp på Bocas hjemmebane endte 2-2, men returkampen måtte udskydes, da Bocas spillerbus blev angrebet af River-fans inden det rivaliserende lokalderby, som kaldes for et af verdens største af slagsen.

Ruderne i bussen blev smadret efter stenkast, og flere Boca-spillere måtte behandles, efter at de også var blevet ramt af tåregas.

29. november meddelte Det Sydamerikanske Fodboldforbund (CONMEBOL), at man havde besluttet at rykke det andet finaleopgør til Bernabeu i Madrid 9. december, og at begge holds fans kunne komme til kampen.

I Argentina må der ikke være tilhængere fra det gæstende hold til arvefjendeopgøret mellem de to Buenos Aires-klubber på grund af mange voldsepisoder i argentinsk fodbold.