Eriksen hyldes som en af de bedste i verden

16x9
Christian Eriksen kom ind fra bænken og afgjorde Tottenhams Champions League-kamp mod Inter. Foto: Glyn Kirk / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen hører til blandt verdens allerbedste offensive midtbanespillere. Det fastslår ESPNs eksperter på en årlig liste.

Christian Eriksen kan læse en række meget fine ord om sig selv, hvis han klikker sig ind på ESPNs årlige liste over de bedste herrefodboldspillere i verden.

Landsholdets og Tottenhams store profil er nemlig rangeret som den femtebedste offensive midtbanespiller på kloden. Det er to placeringer højere end for et år siden.

- Tottenham er ikke det samme hold, når han ikke kan spille. Han har været deres kreative omdrejningspunkt gennem hele deres rejse mod at være et fast top fire-hold. Meget kommer til at hvile på hans skuldre i resten af sæsonen, og mange af Tottenhams konkurrenter i Europa ville elske at have ham på deres hold, skriver mediet som begrundelse.

Christian Eriksen har i dette efterår døjet med smerter i maveregionen, der var opstået efter en skade i lysken. Derfor har han i en periode siddet helt ude for Tottenham, ligesom han måtte melde fra til landsholdet. Eriksen er dog kommet tilbage i kampform, og han startede inde i Tottenhams seneste kampe mod Southampton den 5. december og mod Arsenal den 2. december. Eriksen lagde op til et mål i sejren over Southampton. 

ESPNs liste er sat sammen af mediets eksperter. De har hver især lavet en top 10 over spillere på hver position på banen. Disse lister er regnet sammen til følgende navne på den offensive midtbane:

  1. Kevin de Bruyne, Manchester City og Belgien
  2. Isco Alarcon, Real Madrid og Spanien
  3. David Silva, Manchester City og Spanien
  4. Philippe Coutinho, Barcelona og Brasilien
  5. Christian Eriksen, Tottenham og Danmark
  6. Dele Alli, Tottenham og England
  7. Bernado Silva, Manchester City og Portugal
  8. James Rodriguez, Bayern München og Columbia
  9. Koke, Atlético Madrid og Spanien
  10. Mesut Özil, Arsenal (er stoppet på det tyske landshold)

Christian Eriksen er ikke den eneste danske landsholdsspiller, der i disse dage får ros i internationale medier. Fredag blev Pernille Harder kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller af The Guardian.