Tidligere AGF'er syg og tæt på økonomisk ruin - nu samler holdkammerater ind

16x9
AGFs Tomas Ingi Tomasson er her i en luftduel med Martin Jensen fra Esbjerg. Foto: Erik Jepsen / Scanpix Danmark

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Den tidligere AGF'er Tómas Ingi Tómasson har efter et livstruende sygdomsforløb brug for en dyr operation. Tidligere holdkammerater hjælper ham.

Når man er i knibe, er det godt med gode venner, der kan bakke op. Sådan nogle virker det til, at islandske Tómas Ingi Tómasson har. Den nu 49-årige islænding har spillet to sæsoner i AGF, og var efterfølgende en del af klubbens oldboys-hold.

Efter karrieren har Tómas Ingi Tómasson haft så store fysiske problemer, at han var tæt på at miste livet efter en mislykket hofteoperation. Det skal der rettes op på, men det koster altså 550.000 kroner at få foretaget en ny operation med tilhørende genoptræning.

Udover at han ikke har et særligt godt liv lige nu, så har han også en privatøkonomi i ruiner

Lars Thomsen, tidligere holdkammerat

- Selv i en nogenlunde velfungerende privatøkonomi vil det være en udfordring. Så udover at han ikke har et særligt godt liv lige nu, så har han også en privatøkonomi i ruiner, siger en af hans gamle holdkammerater på oldboys-holdet Lars Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

For at hjælpe Tómas Ingi Tómasson er der søndag sat en stor indsats i værk på Island. Her skal der spilles en landskamp med deltagelse af nuværende og tidligere landsholdsspillere. Og det var det, der ansporede Lars Thomsen til at sætte gang i en indsamling.

Tómas Ingi Tómasson spillede 37 kampe i den hvide trøje og scorede fire mål i perioden fra 1998-2000.
Tómas Ingi Tómasson spillede 37 kampe i den hvide trøje og scorede fire mål i perioden fra 1998-2000. Foto: Erik Jepsen / Scanpix Danmark

- Vi burde være nogle af de første til at hjælpe. Vi er flere, der stadig er gode venner med ham, og vi besøger af og til hinanden. Han er indbegrebet af en god kammerat, så vi vil meget gerne hjælpe ham, siger Lars Thomsen.

Han sendte en mail rundt til de tidligere holdkammerater med et MobilePay-nummer. På bare et døgn har de allerede indsamlet omkring 40.000 kroner. Og ifølge Lars Thomsen gør indsamlingen indtryk på den islandske hovedperson.

Han er dybt, dybt, dybt rørt over, at der er så mange, der vil hjælpe.

Lars Thomsen, tidligere holdkammerat

- Han er dybt, dybt, dybt rørt over, at der er så mange, der vil hjælpe. Han er meget taknemmelig, og han blev faktisk endnu mere berørt over, at hans gamle holdkammerater også hjælper til, siger Lars Thomsen. 

Bo Nielsen og Tómas Ingi Tómasson spillede sammen på AGF-holdet.
Bo Nielsen og Tómas Ingi Tómasson spillede sammen på AGF-holdet. Foto: Erik Jepsen / Scanpix Danmark

I første omgang løber indsamlingen til på søndag, hvor kampen på Island også bliver transmitteret på islandsk TV. Her vil det blive offentliggjort, hvor mange penge de tidligere holdkammerater og andre støtter har indsamlet.

Efter planen skal Tómas Ingi Tómasson opereres i Tyskland i løbet af januar måned.