18-årig Dortmund-talent brød sammen, da han afgjorde lokalderby

16x9
Jadon Sancho kunne ikke holde tårerne tilbage, da scorede det afgørende mål imod Schalke. Foto: Leon Kuegeler / Ritzau Scanpix

Engelske Jadon Sancho scorede det afgørende mål i derbyet mellem Dortmund og Schalke 04, og det mål dedikerer han til sin afdøde bedstemor.

18-årige Jadon Sancho modtog bolden på venstrekanten med 16 minutter tilbage af lokalderbyet imellem Schalke og Dortmund.

Den engelske Dortmund-spiller kombinerede med Raphaël Guerreiro og modtog igen bolden med frit løb mod Schalke-målet. Sancho afsluttede køligt i højre målhjørne og bragte Dortmund foran med 2-1, som også blev kampens resultat.

Efter scoringen rakte Sancho to fingre i vejret og kiggede op, imens tårerne pressede sig på. Han blev efterfølgende overfaldt af sine medspillere, og da han endelig kom til syne i blandt bunken af spillere igen, måtte han tørre tårerne væk fra øjnene.

Årsagen var, at Jadon Sanchos bedstemor er gået bort i midtugen. Derfor dedikerede han målet til hende.

- Målet betyder alt for mig og min familie. Min bedstemor er fornyelig gået bort, så målet var til hende. Jeg er glad for, at jeg scorede målet og hjalp holdet med at få tre point, sagde Jadon Sancho til bundesliga.com efter kampen.

- Det var en fantastisk følelse at score det afgørende mål i det store derby. Det var en kæmpe præstation fra drengene og hele staben. Personligt har det været en hård uge for mig. Jeg vil dedikere målet til min bedstemor. Jeg vil elske dig forevigt. Jeg ved, at du smiler ned til mig. Vi ses snart, min engel, skriver Sancho på sin twitterprofil.

- Hans mål var fantastisk

Lucien Favre, der er cheftræner for Dortmund, fortæller, at han spurgte Sancho, om han emotionelt var klar til at spille. Men englænderen ville bare på banen.

- Det har været en meget svær uge for ham. Han er stadig kun 18 år og har mistet sin bedstemor. Han kom først tilbage fra London fredag, men han ville virkelig gerne træne og spille, siger Dortmunds cheftræner.

Jadon Sancho mindes sin bedstemor efter den afgørende scoring.
Jadon Sancho mindes sin bedstemor efter den afgørende scoring. Foto: Ina Fassbender / Ritzau Scanpix

Sancho blev også rost Dortmunds anfører, Marco Reus, der beskriver ham som en imponerende ung mand.

- Hans mål var fantastisk. Vi arbejder på den slags ting i træning. Det var sensationelt og en sejr, som vi fuldt ud fortjente, siger Reus.

Thomas Delaney havde bragt Dortmund i front efter bare syv minutter på et flot hovedstød, men Schalkes Daniel Caligiuri udlignede på et straffespark få minutter inde i anden halvleg.

Kampen mellem Borussia Dortmund og Schalke 04 kaldes for Revierderby eller Ruhrderby, da det er en kamp i mellem de to Ruhr-klubber. Derbyet betegnes som det mest intense lokalopgør i tysk fodbold.

Dortmund er nu ubesejrede i 14 Bundesliga-kampe siden starten af sæsonen. De fører nu ligaen med ni point ned til de forsvarende mestre fra Bayern München.