River-spillerne kæmpede også for de fans, der følte sig snydt, siger træner

River Plate vandt Copa Libertadores over Boca Juniors. Den anden finalekamp var flyttet fra Buenos Aires til Madrid på grund af fanuroligheder.

Den længe ventede anden og afgørende finalekamp i Copa Libertadores - Sydamerikas svar på Champions League - blev spillet søndag aften, og her var River Plate stærkest.

På Santiago Bernabéu i Madrid, som returkampen var blevet flyttet til på grund af urolighederne i Buenos Aires, vandt River Plate 3-1 over lokalrivalen Boca Juniors efter forlænget spilletid.

Samlet vandt River Plate 5-3 efter 2-2 i den første kamp på Boca Juniors' hjemmebane, La Bombonera.

- Hvad spillerne udrettede var også for de mennesker, der følte sig snydt. De kan nu opleve glæde, sagde River Plates assistenttræner Matias Biscay på pressemødet efter kampen.

- Det er ikke hele vores samfund, der er voldeligt. Det er en minoritet. Der var mange ved El Monumental (River Plates hjemmebane, red.), der opførte sig pænt. De forventede et sportsshow, og på grund af få mennesker fik de det ikke.

- Så de mennesker, der opførte sig ordentligt, ventede og var tålmodige, er nu blevet tildelt noget glæde, som følge af det spillerne har opnået, sagde han.

Returkamp udskudt igen og igen

Returkampen på El Monumental skulle have været spillet 24. november, men da River Plate-fans angreb Boca Juniors' spillerbus med sten inden kampstart, hvilket resulterede i smadrede ruder og tilskadekomne spillere, blev kampen udskudt til dagen efter.

Nogle Boca Juniors-spillere var dog stadig så hårdt medtagne af angrebet, at kampen igen måtte udskydes. Og i sidste instans valgte det sydamerikanske fodboldforbund, CONMEBOL, at flytte kampen til den spanske hovedstad.

- Vi forsøgte at opfylde forventningerne på en positiv måde. Vi kunne ikke være påvirkede af negative ting, fordi det ville være skidt for River, sagde River Plate-anfører Leonardo Ponzio på pressemødet efter kampen og fortsatte:

- I dag udviste vi det efter at have været tavse og ikke have sagt noget om andre forhold. Vi viste på banen, at vi var overlegne.

Boca Juniors-lejren var naturligvis slukøret efter kampen i Madrid. Holdet kom foran både 1-0 og 2-1 i den første kamp i Buenos Aires, og også i Spanien var Boca Juniors først på måltavlen.

- Det eneste, jeg føler, er bedrøvelse over ikke at vinde trofæet for Bocas folk, lød det fra Boca Juniors-træner Guillermo Barros Schelotto på pressemødet.

Boca Juniors måtte spille den forlængede spilletid med én mand mindre på banen, da Wilmar Barrios modtog sit andet gule kort efter bare to minutter af den første af de to ekstra halvlege.

Ingen uroligheder i Madrid

Det var to lige store fangrupperinger, der overværede den afgørende finalekamp på Santiago Bernabéu. Det er yderst usædvanligt i Copa Libertadores, hvor det normalt kun er hjemmeholdets fans, der har adgang til kampene.

Ikke desto mindre forløb det hele smertefrit i Madrid.

- Der var godt nok massiv tilstedeværelse af politi - hestepatruljer og kampklædte betjente - men det var der slet ikke brug for, siger TV 2s journalist Jeppe Krogager, der har opholdt sig i Madrid i weekenden.

I Argentinas hovedstad fejrede River Plate-fans triumfen i Copa Libertadores, men det førte også til sammenstød med politiet. Video: TV 2 SPORT

- Der var egentlig mere brug for halspastiller til de hæse River Plate-fans, der har sunget slagsange og fejret deres triumf. Det har været en meget glad nat uden uroligheder.

Det var River Plates fjerde triumf i Copa Libertadores. Holdet har også vundet i 1986, 1996 og 2015. I 1966 og 1976 tabte holdet finalen. Boca Juniors har vundet turneringen seks gange.