Johan Larsson og Uffe Bech stopper i Brøndby

16x9
Johan Larsson har besluttet sig for at stoppe i Brøndby. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den svenske Brøndby-back Johan Larsson har valgt at fortsætte karrieren i en ny klub i 2019, oplyser Brøndby.

Brøndby-anfører Johan Larsson stopper i klubben ved årsskiftet. Her udløber svenskerens kontrakt efter fire år i Brøndby. Samtidig siger klubben farvel til Uffe Bech, der kom til Brøndby på en lejeaftale i sommer.

Bech er i øjeblikket skadet, men Larsson får en sidste kamp for Brøndby. Det er på søndag hjemme mod Vendsyssel FF i Superligaen.

- Jeg er utrolig taknemmelig for mine fire år i Brøndby. Der har været rigtig mange højdepunkter, men at overtage anførerbindet efter Kalle (Thomas Kahlenberg, red.) var for mig en stor ære, og det vil være noget, jeg altid vil huske. 

- At løbe ind på Brøndby Stadion med anførerbindet om armen er noget helt specielt, siger Larsson til klubbens hjemmeside.

Har afvist forlængelse

Det har i lang tid været et tema, om Larsson ville forlænge sin kontrakt med Brøndby eller ej.

- Det har derfor også været den måske sværeste beslutning i mit liv indtil videre at takke nej til en forlængelse, men jeg har en alder, hvor det er nu, jeg skal ud og prøve af, hvor langt mine evner rækker. 

- Så lige så vemodig jeg er, over at kampen på søndag er den sidste for Brøndby i denne omgang, så ser jeg også frem til at prøve af et andet sted, hvor langt jeg selv har rykket mig, siger han.

Allerede i sommer hentede Brøndby Jens Martin Gammelby som en mulig afløser for Johan Larsson på højre back. Gammelby blev købt fri hos nedrykkeren Silkeborg, og han fik en femårig aftale med Brøndby. 

Uffe Bech stopper også

På den sidste dag i sommerens transfervindue hentede Brøndby også Uffe Bech, der blev lejet i tyske Hannover. Brøndby fik i den forbindelse en købsoption, som klubben ikke ønsker at gøre brug af. Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside

- Vi har været rigtig glade for at have Uffe hos os i dette efterår, men han har desværre ikke været til rådighed, siden han udgik efter blot ti minutter af Derby-kampen mod FCK. Vi har ikke en finger at sætte på hans niveau eller indstilling, og i de kampe, han har spillet for os, har vi set det høje tekniske niveau, han har i sig, siger den afgående sportsdirektør Troels Bech. 

Dermed skal Brøndby sige farvel til tre spillere og en sportschef i forbindelse med årets sidste Superligakamp. Allerede i oktober blev det meldt ud, at Björn Kopplin forlader Brøndby ved årsskiftet. 

Sportsdirektørens farvel blev også annonceret tidligere på efteråret. Han afløses af den tidligere topscorer Ebbe Sand.