Sveriges anfører afstår sin løn for at hjælpe klubben

16x9
Andreas Granqvist har afstået sin løn i Helsingborg, siden han kom til klubben i sommer. Foto: Jonathan Nackstrand / Scanpix Denmark

Andreas Granqvist er så glad for at spille i Helsingborg, at han har frasagt sig sin løn siden sommerferien.

I en pengedomineret verden viser Andreas Granqvist, at fodboldspillere stadig kan have en oprigtig kærlighed til deres klub.

Den svenske landsholdsanfører fortæller nemlig, at han har frasagt sin løn i Helsingborg for at hjælpe den økonomisk trængte oprykkerklub. Det skriver Aftonbladet.

- Jeg har ikke kostet HIF en krone, siger forsvarsprofilen ifølge Helsingborgs Dagblad.

Andreas Granqvist skiftede fra Krasnodar til Helsingborg i sommeren 2018. Dermed vendte den 33-årige forsvarsspiller nok engang hjem til den klub, han indledte sin karriere i.

Heldig at være godt stillet

Siden sommerferien har Granqvist været med til at spille klubben tilbage i den bedste svenske række. Helsingborg vandt Superettan med fire point ned til Falkenbergs FF på andenpladsen.

Oprykning plejer at være lig med et økonomisk boost, og klubben har trods de verserende kvaler fået tildelt en elitelicens for 2019-sæsonen. Andreas Granqvist regner med, det også bliver året, hvor han igen skal tjene penge på at spille fodbold.

- Det var selvfølgelig meningen, jeg skulle have løn, når jeg kom hjem. Men efterhånden fandt jeg ud af, hvordan økonomien så ud. Jeg er så heldig at været godt stillet, så jeg har afstået min løn, så længe HIF ikke har økonomien til det. Jeg har den mulighed, men næste år kommer jeg til at få løn – dog ikke nogen tårnhøj løn, siger Granqvist.

Andreas Granqvist overtog anførerbindet på det svenske landshold efter Zlatan Ibrahimovic.