Eriksen bliver den lille i duellen med Delaney

16x9
Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen skal med Dortmund møde Christian Eriksens Tottenham. Foto: Leon Kuegeler / Ritzau Scanpix

KOMMENTAR:

Os med dansk flag på stangen hejser gerne for mødet mellem øjeblikkets to bedste landsmænd i international fodbold. Christian Eriksen og Thomas Delaney og deres konfrontation i Champions League til februar og marts.

Det er altid interessant når kuglerne ruller - også i denne juletid. Og med alle de forbehold, der pakkede fordelingen blandt de 16 sidste i denne fascinerende klubturnering ind, så kom der lidt ventet mega-interessante kampe ud af det.

Jeg dvæler dansk og hæfter mig ved Tottenham mod Borussia Dortmund. Et møde som i skrivende stund må have Dortmund som svag favorit på grund af deres efterår i Bundesligaen. Vinterpausen - minus en enkelt runde - siger ni point ned til Borussia Mönchengladbach og Bayern München og uden tab overhovedet.

Omvendt slås Tottenham med en forkølet midlertidig hjemmebane på Wembley. Selvom London-holdet fastholder pladsen i Premier Leagues top-3, har det været svingende.

Men Eriksen over for og mod Delaney - og Jacob Bruun Larsen - er i sig selv interessant og et møde mellem to vidt forskellige typer. To der på hver deres måde er vigtige for klub- og landshold. Deres første individuelle møde. Og med mit gæt: Delaney slår Eriksen.

Mere dansk, når Ajax møder de forsvarende mestre, Real Madrid. Klubben med den suverænt mest glorværdige historie i mesterholdenes turnering. Hollænderne med danskerne Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen i sædvanlig Ajax-stil med tydeligt præg fra Johan Cruyff-tiden. Altid seværdig fodbold båret af ganske unge spillere.

Schöne en af de ældste, Dolberg og Nissen 21 år og så er der multitalenterne Frenkie de Jong (21) og årets 'Golden Boy' i Europa, 19-årige Matthijs de Ligt. Alle Europas storklubber er på jagt efter de to - prisskiltet siger 124 millioner euro - gang det med 7,5, så er vi i krone-højde.

Real Madrid har vundet Champions League de seneste tre sæsoner, men er nu uden Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo. De har tabt flere La Liga-kampe nu, end de normalt taber i en hel turnering, de sluttede gruppespillet af med 0-3 hjemme mod CSKA - det største nederlag i historien i Champions League. Ok, de havde vundet gruppen, men det var et skandaløst sår på Real Madrid-sjælen.

Og tilskuerne svigter - så selvom Santiago Bernabéu er et svært sted at spille for udehold, er opbakningen ikke så intens som tidligere. De 81.044 pladser har haft mange frisæder i denne sæson - tilskuertallet er faldet med lidt over 5000 pr. hjemmekamp, og i syv af 12 hjemmekampe i alle turneringer har tilskuertallet været under 60.000. De hvide trøjer er bleget yderligere efter Ronaldos farvel.

Så er der et hardhitter, fysisk og taktisk slag mellem Atletico Madrid og Juventus (nu med Ronaldo), Manchester Uniteds detroniserede Mourinho-tropper mod forventningsfulde og selvsikre Paris Saint-Germain og så det møde jeg måske ser mest frem til - Liverpool mod Bayern München.

Det må være 1/8-finalernes største møde. Mellem to legendariske klubber, der har noget særligt over sig på hver sin måde. Liverpool er eminent kørende og underholdende i denne sæson - uden nederlag. De har hvirvelvinden Jürgen Klopp, der i syv år stod i spidsen for Bayerns store rivaler Borussia Dortmund. Dengang klædt i gult, nu i rødt. Og han lader ikke Bayern køre over for den farve.

Liverpool nåede finalen i sidste sæson, men tabte til Real Madrid. De trænger i den grad til trofæer på Merseyside - og det skal være nu. Liverpool har andet, men de har Mohamed Salah - topscorer. Bayern har Lewandowski, næsten topscorer.

Uanset hvem der blev interviewet i forbindelsen med lodtrækningen, gik 50-50 igen, når der blev talt chancefordeling. Som om det var aftalt. Jeg vover vinterpelsen, her to måneder før det går løs - hvem går videre?

Manchester City, Juventus, PSG, Borussia Dortmund, FC Barcelona, AS Roma, Real Madrid og Liverpool.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen kommer også her med sine bud på, hvilke hold der går videre:

Kasper Lorentzens bud
Disse otte hold går videre