Chelsea øger til Arsenal i CL-jagt med sejr i lokaldyst

16x9
N'Golo Kante hoppede jublende i armene på Ross Barkley efter sit åbningsmål. Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix

Chelsea vandt knebent over Crystal Palace og øgede afstanden til Arsenal i kampen om fjerdepladsen.

Kampen om den fjerde og sidste Champions League-plads i Premier League har på det seneste lignet et opgør mellem London-klubberne Chelsea og Arsenal, men nu har Chelsea taget teten i den duel. 

Med en udesejr på 1-0 over en anden London-klub Crystal Palace øgede Chelsea nemlig sit forspring på fjerdepladsen.

Chelsea kom op på 43 point for 20 kampe, mens Arsenal på femtepladsen har 38 point efter lørdagens nederlag på 1-5 til førerholdet, Liverpool, der har 54 point.

Sejren var helt fortjent og kunne nemt være blevet større for Chelsea, der havde Andreas Christensen siddende på bænken i hele kampen. 

Udeholdet havde et massivt spilovertag i første halvleg, mens Crystal Palace ikke præsterede så meget som en afslutning i de første 45 minutter.

Dem havde Chelsea en håndfuld af, men uden at score. 

Olivier Giroud viste sig ellers som skarpretter af bedste skuffe, da han fra en spids vinkel i feltet hakkede bolden ind ved fjerneste stolpe - blot for at blive vinket offside. En kendelse der lige akkurat havde sin berettigelse. 

Fem minutter efter pausen kom forløsningen. N'Golo Kanté er kendt som en balancespiller af Guds nåde, men ved åbningsmålet viste han offensive færdigheder. 

Han tog et godt løb i dybden, og midterforsvareren David Luiz fandt ham med en løftet stikning, som Kanté tog ned med brystet og satte ind til 1-0.

Chelsea var i fortsættelsen tættere på 2-0, end hjemmeholdet var på udligning, men det blev ikke til mere. 

Giroud bankede endnu en gang bolden i nettet og blev dømt offside, men denne gang var han ekstra uheldig, da han samtidig blev tacklet og skadet, så han måtte lade sig udskifte med Alvaro Morata. 

Først i slutfasen fik Crystal Palace sat et par halvfarlige angreb op, men indskiftede Connor Wickham overplacerede forsøget, da han fik chancen efter 88 minutter.