Skatteministeren vil drøfte sorte penge med Divisionsforeningen

Skatteminister Karsten Lauritzen vil tage initiativ til at mødes med Divisionsforeningen, så kulturen med sorte penge i divisionsfodbold kan udryddes.

Sorte penge i kuverter, der bliver overrakt fra klub til spiller, er udbredt i dansk divisionsfodbold.

TV 2 SPORT har spurgt 80 tilfældige spillere, om de har kendskab til ulovlig aflønning i dansk fodbold. Af dem fortæller 40, at de selv har modtaget sorte penge, eller at de har konkret kendskab hertil.

Derfor vil Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, bede skatteministeren om at forholde sig til sagen.

- Det kan meget vel være, at det, der skal til, er et møde mellem ham som minister, skattemyndighederne og Divisionsforeningen på den anden side, så man kan få lavet en koordineret oprydning i det her, siger Jesper Petersen til TV 2 SPORT.

- Det nytter ikke, at spillere og klubber kan konkurrere med hinanden om at være villige til at gå længst i forhold til at aflønne i brune kuverter.

Ministeren tager initiativ til et møde

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger i Sporten onsdag aften, at han synes, at Jesper Petersens forslag er ganske udmærket, og at han vil gå ind i sagen om de sorte penge.

- Jeg vil tage initiativ til at få en snak med Divisionsforeningen om, hvordan vi kommer den kultur til livs, der tilsyneladende er, siger han.

- Det, der i særlig grad forarger mig som skatteminister, er, at jeg vil gerne have, at fodbolden i Danmark har gode vilkår. Vi bruger rigtig mange skattekroner på at støtte fodbold - særligt inden det bliver professionelt. Der er det jo ikke rimeligt, at de sorte penge får lov til at florere frit. Så det her problem, det skal vi have løst.

Om rundspørgen

TV 2 SPORT har spurgt 80 tilfældige spillere, om de har kendskab til ulovlig aflønning i dansk fodbold.

Af dem fortæller 40, at de selv har modtaget, eller at de har konkret kendskab hertil.

Spillere med begrundet mistanke tæller ikke med statistikken. Det samme gælder kendskab til mere end to år gamle udbetalinger. Tidligere afsluttede sager om ulovlig aflønning tæller heller ikke med.

Af hensyn til spillernes arbejdsmæssige og private forhold bruges deres udtalelser - om de er til baggrund eller citat - anonymt. TV 2 SPORT er dog bekendt med kildernes identitet.

Det er ikke første gang, vi hører om sorte penge i dansk fodbold. Hvad vil du sige til Divisionsforeningen, som har ansvaret for landets tre bedste rækker?

- Jeg vil sige, at det er dybt skadeligt for fodbolden og særligt amatørfodboldens image i Danmark. Det er også et helt forkert signal at sende til os politikere, som jo gerne vil sørge for, at fodbold og idræt generelt har gode vilkår. Hvis jeg skal kunne legitimere at give flere penge til at understøtte underskoven, der sørger for de fantastiske professionelle fodboldresultater, vi har, er det helt, helt uacceptabelt, at der er sorte penge.

- Det skal vi have gjort op med, og det vil jeg indgå i drøftelser med Divisionsforeningen om, hvordan vi gør. Og hvis vi ikke kan finde ud af det ved at sætte os ned og tale om det, har jeg jo den mulighed som skatteminister, at så kan man fokusere kontrollen i skatteforvaltningen på det her område.

- Jeg vil invitere Divisionsforeningen til et møde på mit kontor, og så må vi se, om vi kan finde nogle gode løsninger. Det her bliver vi nødt til at komme til livs. Det er i alles interesser, siger skatteministeren til TV 2 SPORT.

Divisionsforeningen tager gerne imod politik hjælp

Og Divisionsforeningen står klar med åbne arme.

Inden indbydelsen til mødet med skatteministeren kom, fortalte Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, at han vil tage imod al den hjælp, han kan få.

- Det vil vi da byde velkommen. Hvis man fra politisk side kan løse det her yderligere, vil vi gerne det, siger direktøren til TV 2 SPORT.

- Det, der er nødvendigt her, er dokumentation. Det er det, der er vanskeligt at skaffe sig her. Der vil altid være en almindelig retsstilling - den tror jeg ikke, at politikerne vil afskaffe - men alt, hvad der kan findes på, er vi også interesseret i. Vi er sådan set også forarget, så kan vi få politisk hjælp, tager vi rigtig gerne imod det.

På TV 2 PLAY kan du se mere om TV 2 SPORTs fokus på sorte penge i dansk fodbold.

Det siger de til undersøgelsen