Emiliano Sala mindes af en fodboldverden i sorg

16x9
Der er blevet tændt lys og lagt blomster for Sala, siden hans forsvinden blev meldt ud. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Torsdag blev det offentliggjort, at det bjærgede lig fra et flystyrt er fodboldspilleren Emiliano Sala.

Emiliano Salas død samler fodboldverdenen i sorg.

I timerne efter offentliggørelsen af, at det bjærgede lig fra et flyvrag i Den Engelske Kanal er Emiliano Sala, strømmer det med hilsener fra kollegaer og klubber.

- Vi sender vores mest dybtfølte tanker og kondolencer til Emilianos familie. Han og David (piloten, red.) vil for altid være i vores tanker, skriver Cardiff City Football Club på sin hjemmeside.

Også fodboldspillerens søster Romina udtrykker sorg. På Instagram skriver hun:

- Din sjæl i min sjæl vil skinne for evigt, og dermed oplyser det tiden for min eksistens. Jeg elsker dig, tito.

Den argentinske fodboldspiller omkom, da et privatfly styrtede ned mellem Nantes og Cardiff 21. januar. To dage inden havde han underskrevet en kontrakt med Cardiff, og efter en tur til Frankrig var han på vej til Wales for at begynde tilværelsen som Premier League-spiller.

Det nåede han aldrig, og flystyrtet har efterfølgende berørt mange.

Fodboldkampe er blevet stoppet, fans har lavet store tifoer, der er lagt tusindvis af blomster, og kollegaer og klubber har sendt hilsener på de sociale medier.

Her følger et udpluk fra en samlet fodboldverden i sorg, efter hans lig er blevet identificeret:

Diego Maradona, tidligere landsholdsspiller for Argentina: - Jeg er virkelig ked af at høre de tragiske nyheder. Mange af os holdt fast i et spinkelt håb for dig, Emiliano. Jeg sender et stort kram til din familie og dine venner, og jeg takker for respekten fra kollegaer og fans fra hele verden. Vi ses, Emiliano.

Sergio Aguero, Manchester City: - Utrolig trist. Hvil i fred, Emiliano. Mine kondolencer går til hans familie. 

Kylian Mbappé, Paris Saint Germain: - Hvil i fred, Emi.

Ilkay Gündogan, Manchester City: - Må han hvile i fred.

Antonio Rüdiger, Chelsea: - Hjerteskærende at høre nyheden om Emiliano Sala. Hvil i fred. Tanker til familie og venner af Emiliano og piloten.

Manuel Lanzini, West Ham: - Hvil i red, Emiliano. Sender gode tanker til din familie og dine kære.  

Ruben Loftus-Cheek, Chelsea: Hvil i fred, Emiliano Sala.

Djibril Cissé, Vicenza: - Hvil i fred, mester Emiliano Sala. Mine kondolencer går til familien og FC Nantes.

Ud over hilsener i opslag har flere spillere også mindet Sala i en story på Instagram.

Brasilianske Neymar har eksempelvis lagt et billede af Sala op med en grædende emoji, mens argentinske Javier Mascherano har lavet en story med et billede af Emiliano Sala og en blomst.

Fans i Salas tidligere klub Nantes hyldede ham med dette banner.
Fans i Salas tidligere klub Nantes hyldede ham med dette banner. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

På klubsiden følger her et udpluk af hilsener til Emiliano Sala:

Sevilla FC, Spanien: - En stor tanke til FC Nantes, familien og kære af Emiliano Sala og piloten. Vi sender vores dybeste kondolencer i denne svære tid. Sevilla FC bakker jer helhjertet op.

Valencia CF, Spanien: - Valencia CF ønsker at udtrykke kondolencer for tabet af Emiliano Sala (1990 – 2019). Hvil i fred.

SL Benfica, Portgual: - Hvil i fred, Emiliano Sala. Vores tanker er hos familien i denne triste, triste tid.

River Plate, Argentina: - River Plate er dybt berørt over Emiliano Salas død. Vi tænker på hans kære efter den tragiske nyhed. Hvil i fred, Emiliano.

Bayern München, Tyskland: - Vores dybeste kondolencer går til familien og venner af Semiliano Sala.

Sagen om den forsvundne fodboldstjerne
2019
Lørdag 19. januar
Angriberen Emiliano Sala underskriver en treårig kontrakt med Premier League-klubben Cardiff.
 
Det koster den walisiske fodboldklub cirka 127 millioner kroner at købe argentineren fri fra kontrakten med franske Nantes.
Mandag 21. januar
. Stephane Mahe / Ritzau Scanpix
Efter at have taget afsked med sine franske fodboldkolleger stiger den 28-årige angriber og piloten David Ibbotson om bord på et privatfly med kurs mod Wales.
 
Sent mandag aften forsvinder flyet fra myndighedernes radar cirka 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.
Tirsdag 22. januar
De franske luftfartsmyndigheder bekræfter, at fodboldstjernen var om bord på mandagens forsvundne fly.
 
Politiet på Guernsey nær Frankrigs kyst sender helikoptere og redningsbåde ud for at søge efter flyet, men bliver nødt til at indstille jagten uden succes på grund af dårligt vejr.
 
Chancerne, for at Sala og piloten er i live, er ifølge politiet små, hvis flyet er landet på vandet.
Onsdag 23. januar
Myndighederne oplyser, at eftersøgningen af fodboldspilleren Emiliano Sala og piloten ikke længere er en redningsaktion, men en bjærgningsaktion.
 
En lydoptagelse af fodboldstjernen offentliggøres i flere medier. Fodboldspillerens far, Horacio Sala, bekræfter, at Sala sendte bekymrende beskeder til sin familie fra flyet:
 
- Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden.
 
- Jeg er så bange, lyder dele af beskederne.
Torsdag 24. januar
- Rebecca Naden / Ritzau Scanpix
Politiet på øen Guernsey indstiller eftersøgningen.
 
Politiet har trods hjælp fra andre myndigheder hverken været i stand til at finde spor efter flyet eller efter de to passagerer.
 
Sandsynligheden, for at Emiliano Sala og pilot David Ibbotson er i live, er ekstremt lille, skriver politiet på Twitter.
 
Selv om myndighederne stopper eftersøgningen, har man bedt skibe og fly, der passerer igennem området, holde øje med, om der dukker spor op fra enten fly eller passagerer.
Fredag 25. januar
. Oli Scarff / Ritzau Scanpix
Manchester Citys stjerneangriber Sergio Agüero opfordrer på Twitter til, at politiet ikke må opgive eftersøgningen af den forsvundne fodboldspiller Emiliano Sala og piloten David Ibbotson.
 
Opfordringen følges op med med hashtagget #PrayForSala - på dansk #BedForSala.
 
Familien håber også, at eftersøgningen bliver genoptaget.
 
- Vær sød ikke at give op på eftersøgningen af min bror. Jeg ved i hjertet, at Emiliano er en fighter, og jeg ved, at han fortsat er i live. Vær sød ikke at stoppe, siger søsteren Romina Sala ifølge The Guardian.
Mandag 28. januar
En privat eftersøgning i luften og under vandet bliver lanceret, efter at mere end 4000 private bidragydere har samlet cirka 2,2 millioner kroner sammen til eftersøgningen i den kommende weekend.
 
Siden den officielle eftersøgning blev indstillet har en privat eftersøgning i vandoverfladen ligeledes været i gang med assistance fra blandt andre fiskekuttere og andre private både.
 
Det skete efter opfordring fra 800.000 personer, der havde deltaget i en online-underskriftsindsamling.
Søndag 3. februar
Flyvraget blev fundet søndag, og siden er vraget blevet undersøgt. AAIB
Små to uger efter at et fly med fodboldspilleren Emiliano Sala forsvandt over Den Engelske Kanal, dukker flyvraget dukket op.
 
En eftersøgningsbåd har lokaliseret vraget søndag morgen.
Mandag 4. februar:
Den britiske flyhavarikommission Air Accidents Investigation Branch (AAIB) bekræfter, at et lig er fundet i vraget fra flyet. Det er dog endnu for tidligt at sige, om det er Emiliano Sala, der er fundet.
 
- AAIB overvejer nu de næste skridt i dialog med pilotens og passagerens familie og politiet, skriver AAIB i sin meddelelse. 
Tirsdag 5. februar
AAIB meddeler, at man forsøger at bjærge liget fra flyvraget, og at man vil overveje muligheden for at bjærge flyvraget også. 
Onsdag 6. februar
Nantes kræver ifølge Sky Sports sine penge for salget af Emiliano Sala, og ifølge det engelske medie har den franske klubs advokater kontaktet Cardiff skriftligt. 
 
Sky Sports beretter, at Nantes ønsker fem millioner pund (cirka 42 millioner kroner) her og nu i forbindelse med betalingen, som var aftalt at skulle falde i flere rater. 
 
Sky Sports mener at vide, at Cardiff ikke har betalt penge endnu, da klubben har udbedt sig en længere tidsfrist, indtil der er et fuldt overblik over hele sagen og de mange ukendte omstændigheder.
Torsdag 7. februar
. Sebastien Salom-gomis / Ritzau Scanpix
Sent torsdag aften bekræfter politiet i Dorset, at den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala er død efter flystyrtet i Den Engelske Kanal. Han blev 28 år.