Nantes freder Emiliano Salas trøjenummer

16x9
Fans i Salas tidligere klub Nantes hyldede ham med dette banner. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Torsdag aften blev det bekræftet, at liget af fodboldspilleren Emiliano Sala er fundet.

Torsdag aften blev det bekræftet, hvad de fleste nok frygtede. Fodboldspilleren Emiliano Sala er omkommet som følge af et flystyrt, da han skulle fragtes fra sin tidligere klub Nantes til sin nye klub, Cardiff. 

Det har efterladt fodboldverdenen i sorg, og Salas tidligere franske klub hylder ham fredag ved blandt andet at lade hele forsiden af klubbens hjemmeside være et billede af argentineren.

Derudover vil Nantes-præsident Waldemar Kita pensionere Salas trøjenummer - nummer ni.

- Jeg har ikke nogen ord. Det er en tragedie, jeg er knust. Emiliano gjorde indtryk her, og derfor vil jeg gerne - ligesom fansene - ære ham en sidste gang ved at fjerne trøje nummer ni, siger Kita til klubbens hjemmeside.

Klubben skriver også på hjemmesiden, at den "mister en ven, en talentfuld spiller og en eksemplarisk holdkammerat".

Emiliano Sala spillede med nummer ni i Nantes.
Emiliano Sala spillede med nummer ni i Nantes. Foto: Jean-sebastien Evrard / Ritzau Scanpix

Desuden skriver klubben, at den håber, at myndighederne vil fortsætte eftersøgningen af piloten på flyet, David Ibbotson, der stadig ikke er fundet.

Sala var den 21. januar sammen med piloten om bord på et fly, der skulle fragte ham fra Frankrig til Cardiff, men flyet forsvandt undervejs.

Søndag fandt myndighederne et nedstyrtet fly på bunden af Den Engelske Kanal, og mandag opdagede man et lig i vraget.

Sent torsdag aften blev det bekræftet, at det var fodboldspilleren.

Sala blev 28 år.

Sagen om den forsvundne fodboldstjerne
2019
Lørdag 19. januar
Angriberen Emiliano Sala underskriver en treårig kontrakt med Premier League-klubben Cardiff.
 
Det koster den walisiske fodboldklub cirka 127 millioner kroner at købe argentineren fri fra kontrakten med franske Nantes.
Mandag 21. januar
. Stephane Mahe / Ritzau Scanpix
Efter at have taget afsked med sine franske fodboldkolleger stiger den 28-årige angriber og piloten David Ibbotson om bord på et privatfly med kurs mod Wales.
 
Sent mandag aften forsvinder flyet fra myndighedernes radar cirka 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.
Tirsdag 22. januar
De franske luftfartsmyndigheder bekræfter, at fodboldstjernen var om bord på mandagens forsvundne fly.
 
Politiet på Guernsey nær Frankrigs kyst sender helikoptere og redningsbåde ud for at søge efter flyet, men bliver nødt til at indstille jagten uden succes på grund af dårligt vejr.
 
Chancerne, for at Sala og piloten er i live, er ifølge politiet små, hvis flyet er landet på vandet.
Onsdag 23. januar
Myndighederne oplyser, at eftersøgningen af fodboldspilleren Emiliano Sala og piloten ikke længere er en redningsaktion, men en bjærgningsaktion.
 
En lydoptagelse af fodboldstjernen offentliggøres i flere medier. Fodboldspillerens far, Horacio Sala, bekræfter, at Sala sendte bekymrende beskeder til sin familie fra flyet:
 
- Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden.
 
- Jeg er så bange, lyder dele af beskederne.
Torsdag 24. januar
- Rebecca Naden / Ritzau Scanpix
Politiet på øen Guernsey indstiller eftersøgningen.
 
Politiet har trods hjælp fra andre myndigheder hverken været i stand til at finde spor efter flyet eller efter de to passagerer.
 
Sandsynligheden, for at Emiliano Sala og pilot David Ibbotson er i live, er ekstremt lille, skriver politiet på Twitter.
 
Selv om myndighederne stopper eftersøgningen, har man bedt skibe og fly, der passerer igennem området, holde øje med, om der dukker spor op fra enten fly eller passagerer.
Fredag 25. januar
. Oli Scarff / Ritzau Scanpix
Manchester Citys stjerneangriber Sergio Agüero opfordrer på Twitter til, at politiet ikke må opgive eftersøgningen af den forsvundne fodboldspiller Emiliano Sala og piloten David Ibbotson.
 
Opfordringen følges op med med hashtagget #PrayForSala - på dansk #BedForSala.
 
Familien håber også, at eftersøgningen bliver genoptaget.
 
- Vær sød ikke at give op på eftersøgningen af min bror. Jeg ved i hjertet, at Emiliano er en fighter, og jeg ved, at han fortsat er i live. Vær sød ikke at stoppe, siger søsteren Romina Sala ifølge The Guardian.
Mandag 28. januar
En privat eftersøgning i luften og under vandet bliver lanceret, efter at mere end 4000 private bidragydere har samlet cirka 2,2 millioner kroner sammen til eftersøgningen i den kommende weekend.
 
Siden den officielle eftersøgning blev indstillet har en privat eftersøgning i vandoverfladen ligeledes været i gang med assistance fra blandt andre fiskekuttere og andre private både.
 
Det skete efter opfordring fra 800.000 personer, der havde deltaget i en online-underskriftsindsamling.
Søndag 3. februar
Flyvraget blev fundet søndag, og siden er vraget blevet undersøgt. AAIB
Små to uger efter at et fly med fodboldspilleren Emiliano Sala forsvandt over Den Engelske Kanal, dukker flyvraget dukket op.
 
En eftersøgningsbåd har lokaliseret vraget søndag morgen.
Mandag 4. februar:
Den britiske flyhavarikommission Air Accidents Investigation Branch (AAIB) bekræfter, at et lig er fundet i vraget fra flyet. Det er dog endnu for tidligt at sige, om det er Emiliano Sala, der er fundet.
 
- AAIB overvejer nu de næste skridt i dialog med pilotens og passagerens familie og politiet, skriver AAIB i sin meddelelse. 
Tirsdag 5. februar
AAIB meddeler, at man forsøger at bjærge liget fra flyvraget, og at man vil overveje muligheden for at bjærge flyvraget også. 
Onsdag 6. februar
Nantes kræver ifølge Sky Sports sine penge for salget af Emiliano Sala, og ifølge det engelske medie har den franske klubs advokater kontaktet Cardiff skriftligt. 
 
Sky Sports beretter, at Nantes ønsker fem millioner pund (cirka 42 millioner kroner) her og nu i forbindelse med betalingen, som var aftalt at skulle falde i flere rater. 
 
Sky Sports mener at vide, at Cardiff ikke har betalt penge endnu, da klubben har udbedt sig en længere tidsfrist, indtil der er et fuldt overblik over hele sagen og de mange ukendte omstændigheder.
Torsdag 7. februar
. Sebastien Salom-gomis / Ritzau Scanpix
Sent torsdag aften bekræfter politiet i Dorset, at den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala er død efter flystyrtet i Den Engelske Kanal. Han blev 28 år.