Nantes siger farvel til Emiliano Sala efter ligfund

16x9
Nantes sagde farvel til Emiliano Sala til dagens kamp mod Nimes. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Den franske fodboldklub hyldede søndag Emiliano Sala, der tidligere på ugen blev bekræftet død.

Klædt i sort fra top til tå og med "Sala" på ryggen gik spillerne fra fodboldklubben Nantes søndag på banen.

Anledningen var at hylde deres tidligere holdkammerat en sidste gang i forbindelse med en kamp mod Nimes i den franske liga.

Argentinske Emiliano Sala styrtede ned med et fly, da han 21. januar var på vej fra Nantes til Cardiff.

Få dage forinden havde han skrevet under på en kontrakt med Premier League-klubben Cardiff, og Sala var taget tilbage til Frankrig for at sige farvel til sine holdkammerater i Nantes.

Men Sala nåede aldrig frem til Cardiff. Efter flere ugers eftersøgning fandt man tidligere på ugen et lig i det nedstyrtede fly på bunden af Den Engelske Kanal. Torsdag stod det klart, at det var Emiliano Sala.

Søndag sagde Nantes så farvel til argentineren.

Samtlige Nantes-spillere havde Salas navn på ryggen under søndagens kamp mod Nimes.
Samtlige Nantes-spillere havde Salas navn på ryggen under søndagens kamp mod Nimes. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Tilskuerne sang Salas navn, inden de brød ud i en minutlang klapsalve.

Spillerne - opstillet langs midtercirklens kant - hyldede også angriberen med klapsalver, inden kampen blev fløjtet i gang.

Alle 48 mål, Sala nåede at score for Nantes, blev ligeledes vist på storskærme, og et banner med et billede af argentineren blev spredt ud på banen.

Sala, der blev 28 år, spillede i trøje nummer ni i Nantes. Det blev han den sidste, der gjorde, efter at den franske fodboldklub har pensioneret argentinerens nummer til ære for ham.

Tallet ni kom også i fokus under søndagens kamp mod Nimes. Dommer Clément Turpin stoppede således opgøret efter ni minutter, hvorefter tilskuerne igen sang Salas navn og hyldede ham med en klapsalve.

Nantes tabte kampen til Nimes med 2-4 efter at have været foran med 2-0 ved pausen.

Nantes spillere, medarbejdere og Nantes træner, Vahid Halilhodzic, hyldede Eliliano Sala.
Nantes spillere, medarbejdere og Nantes træner, Vahid Halilhodzic, hyldede Eliliano Sala. Foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix
Her ses portrættet af argentinske Emiliano Sala, som var placeret midt på banen, inden dagens opgør.
Her ses portrættet af argentinske Emiliano Sala, som var placeret midt på banen, inden dagens opgør. Foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix
Nimes spillere iført trøje nummer 9 til minde om Emiliano Sala.
Nimes spillere iført trøje nummer 9 til minde om Emiliano Sala. Foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix
Sagen om den forsvundne fodboldstjerne
2019
Lørdag 19. januar
Angriberen Emiliano Sala underskriver en treårig kontrakt med Premier League-klubben Cardiff.
 
Det koster den walisiske fodboldklub cirka 127 millioner kroner at købe argentineren fri fra kontrakten med franske Nantes.
Mandag 21. januar
. Stephane Mahe / Ritzau Scanpix
Efter at have taget afsked med sine franske fodboldkolleger stiger den 28-årige angriber og piloten David Ibbotson om bord på et privatfly med kurs mod Wales.
 
Sent mandag aften forsvinder flyet fra myndighedernes radar cirka 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.
Tirsdag 22. januar
De franske luftfartsmyndigheder bekræfter, at fodboldstjernen var om bord på mandagens forsvundne fly.
 
Politiet på Guernsey nær Frankrigs kyst sender helikoptere og redningsbåde ud for at søge efter flyet, men bliver nødt til at indstille jagten uden succes på grund af dårligt vejr.
 
Chancerne, for at Sala og piloten er i live, er ifølge politiet små, hvis flyet er landet på vandet.
Onsdag 23. januar
Myndighederne oplyser, at eftersøgningen af fodboldspilleren Emiliano Sala og piloten ikke længere er en redningsaktion, men en bjærgningsaktion.
 
En lydoptagelse af fodboldstjernen offentliggøres i flere medier. Fodboldspillerens far, Horacio Sala, bekræfter, at Sala sendte bekymrende beskeder til sin familie fra flyet:
 
- Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden.
 
- Jeg er så bange, lyder dele af beskederne.
Torsdag 24. januar
- Rebecca Naden / Ritzau Scanpix
Politiet på øen Guernsey indstiller eftersøgningen.
 
Politiet har trods hjælp fra andre myndigheder hverken været i stand til at finde spor efter flyet eller efter de to passagerer.
 
Sandsynligheden, for at Emiliano Sala og pilot David Ibbotson er i live, er ekstremt lille, skriver politiet på Twitter.
 
Selv om myndighederne stopper eftersøgningen, har man bedt skibe og fly, der passerer igennem området, holde øje med, om der dukker spor op fra enten fly eller passagerer.
Fredag 25. januar
. Oli Scarff / Ritzau Scanpix
Manchester Citys stjerneangriber Sergio Agüero opfordrer på Twitter til, at politiet ikke må opgive eftersøgningen af den forsvundne fodboldspiller Emiliano Sala og piloten David Ibbotson.
 
Opfordringen følges op med med hashtagget #PrayForSala - på dansk #BedForSala.
 
Familien håber også, at eftersøgningen bliver genoptaget.
 
- Vær sød ikke at give op på eftersøgningen af min bror. Jeg ved i hjertet, at Emiliano er en fighter, og jeg ved, at han fortsat er i live. Vær sød ikke at stoppe, siger søsteren Romina Sala ifølge The Guardian.
Mandag 28. januar
En privat eftersøgning i luften og under vandet bliver lanceret, efter at mere end 4000 private bidragydere har samlet cirka 2,2 millioner kroner sammen til eftersøgningen i den kommende weekend.
 
Siden den officielle eftersøgning blev indstillet har en privat eftersøgning i vandoverfladen ligeledes været i gang med assistance fra blandt andre fiskekuttere og andre private både.
 
Det skete efter opfordring fra 800.000 personer, der havde deltaget i en online-underskriftsindsamling.
Søndag 3. februar
Flyvraget blev fundet søndag, og siden er vraget blevet undersøgt. AAIB
Små to uger efter at et fly med fodboldspilleren Emiliano Sala forsvandt over Den Engelske Kanal, dukker flyvraget dukket op.
 
En eftersøgningsbåd har lokaliseret vraget søndag morgen.
Mandag 4. februar:
Den britiske flyhavarikommission Air Accidents Investigation Branch (AAIB) bekræfter, at et lig er fundet i vraget fra flyet. Det er dog endnu for tidligt at sige, om det er Emiliano Sala, der er fundet.
 
- AAIB overvejer nu de næste skridt i dialog med pilotens og passagerens familie og politiet, skriver AAIB i sin meddelelse. 
Tirsdag 5. februar
AAIB meddeler, at man forsøger at bjærge liget fra flyvraget, og at man vil overveje muligheden for at bjærge flyvraget også. 
Onsdag 6. februar
Nantes kræver ifølge Sky Sports sine penge for salget af Emiliano Sala, og ifølge det engelske medie har den franske klubs advokater kontaktet Cardiff skriftligt. 
 
Sky Sports beretter, at Nantes ønsker fem millioner pund (cirka 42 millioner kroner) her og nu i forbindelse med betalingen, som var aftalt at skulle falde i flere rater. 
 
Sky Sports mener at vide, at Cardiff ikke har betalt penge endnu, da klubben har udbedt sig en længere tidsfrist, indtil der er et fuldt overblik over hele sagen og de mange ukendte omstændigheder.
Torsdag 7. februar
. Sebastien Salom-gomis / Ritzau Scanpix
Sent torsdag aften bekræfter politiet i Dorset, at den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala er død efter flystyrtet i Den Engelske Kanal. Han blev 28 år.