'Overlegne' Eriksen hyldes efter sejr: - Han viste sin sædvanlige klasse

16x9
Christian Eriksen var flyvende i kampen mod Leicester. Foto: Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen var særdeles kampafgørende i sejren over Leicester, hvor han var direkte involveret i to scoringer.

Christian Eriksen var en af hovedårsagerne til, at Tottenham søndag eftermiddag vandt for fjerde gang i træk i Premier League med en sejr over Leicester.

En halv time inde i kampen sendte danskeren et præcist indlæg ind i hovedet på Davinson Sanchez til 1-0, inden Eriksen efter lidt over en time selv sørgede for 2-0-scoringen med et langskud. 

Efter en reducering af Leicester-angriberen Jamie Vardy - der kort før Eriksens scoring brændte et straffespark - afsluttede Heung-Min Son en friløber med at score til 3-1 for hjemmeholdet, men efter slutfløjtet er det stadig London-klubbens danske kreatør, der høster de største roser. 

Sky Sports har kåret Eriksen til kampens spiller og hæfter sig særligt ved, at danskeren nu er den mest scorende spiller uden for feltet i Premier League siden sin ankomst til Tottenham i sommeren 2013. 

20 af Eriksens hidtidige 46 Premier League-scoringer er således blevet sparket i mål uden for feltet. 

- Eriksen viste sin sædvanlige klasse mod Leicester og blev belønnet for indsatsen med et mål og en assist. Hans præcise indlæg sikrede Sanchez sin første scoring i Premier League, mens danskeren med et afgørende mål i anden halvleg demonstrerede hans overlegne sparketeknik, skriver Sky Sports.

- Tog endelig ansvar

I fraværet af to af Tottenhams største profiler, Harry Kane og Dele Alli, har Tottenham haft det svært i flere af de seneste kampe, men det engelske medie Standard tildeler Christian Eriksen karakteren 8 ud 10 for at løse netop dette problem i søndagens kamp.

- Det har virket som om, at mens Son har påtaget sig opgaven med at være Tottenhams leder i fraværet af Kane og Alli, har Eriksen fralagt sig ansvaret. Han viste, at det ikke er tilfældet i dag.

- Eriksen afgjorde kampen efter lidt over en time med en flot afslutning knap 20 meter udefra - hans 20. ligascoring uden for feltet, hvilket er flere end nogen anden spiller har præsteret siden september 2013, skriver mediet.

Også hos Independent bemærkede man, hvordan danskeren trådte i karakter mod Leicester, hvilket ikke i samme grad har været tilfældet i den seneste tid. 

- En skruet assist til åbningsmålet og en veludført afslutning for at fordoble Tottenhams føring. Travl og kreativ som altid, men måske ikke i samme omfang som tidligere set, skriver mediet, der også har gjort Eriksen til topscorer med karakteren 7 ud af 10. 

- En fabelagtig fodboldspiller

Men det er ikke kun i England, at danskeren får store roser.

Særligt Christian Eriksens scoring uden for feltet gør ham til et varmt navn hos TV 2 Norge, der kalder ham 'central' for Tottenham i søndagens sejr. 

- Der kunne have stået 1-1, men Tottenham jublede over 2-0. En glimrende afslutning af Christian Eriksen - en fabelagtig fodboldspiller, lyder det hos nordmændene. 

Med sejren er Tottenham fem point fra Manchester City og Liverpool på de to forreste pladser, mens der nu er hele ni point ned til Manchester United på fjerdepladsen.