Ibrahimovic' kæmpe kontrakt får konsekvenser for holdkammerat

16x9
Zlatan Ibrahimovic har fået en rekordstor løn i LA Galaxy. Det betyder, at én af hans holdkammerater nu skal ned i løn. Foto: Mark Ralston / Ritzau Scanpix

I december skrev Zlatan Ibrahimovic under på en rekordstor kontrakt med LA Galaxy. Det betyder nu, at en af hans holdkammerater må gå ned i løn.

Zlatan Ibrahimovic blev i december historiens bedst betalte spiller i den amerikanske fodboldliga, MLS. Han står til at tjene 46,9 millioner kroner i sin etårige kontrakt. Kontrakten betyder, at en af hans holdkammerater må gå ned i løn.

Ifølge ligaens officielle hjemmeside så bliver det Giovani dos Santos, der står til en lønnedgang.

Dos Santos tjener lige nu 28 millioner kroner om året, som holdet planlægger at skære ned til det maksimalt tilladte for spillere, der ikke må overstige lønloftet: 10 millioner kroner om året.

I den amerikanske liga er der et lønloft, som klubberne ikke må overstige – dog med undtagelse af tre spillere, som gerne må tjene mere, end lønloftet er sat til. Før Zlatan Ibrahimovic’ nye kontrakt havde LA Galaxy allerede tre spillere, der oversteg lønloftet inklusive Giovani dos Santos.

Klubben er forsat interesseret i at beholde mexicaneren:

- For at kompensere for den tabte løn, så vil LA Galaxy forlænge dos Santos’ kontrakt, som ellers udløber efter denne sæson, skriver MLS.

Med Zlatan Ibrahimovic’ kontrakt på kun et enkelt år, så vil der efter sæsonen igen blive mulighed for, at LA Galaxy kan skrive en kontrakt med en enkelt spiller, der overskrider lønloftet.

Giovani dos Santos er en velkendt herre i international fodbold, hvor han i mange år har spillet i Europa og endda i nogle af de helt store klubber. Han spillede sine ungdomsår i Barcelona og fik da også kampe for førsteholdet i 2007.

Året efter blev han solgt til Tottenham, og efterfølgende spillede han blandt andet i Mallorca og Villareal. Han har spillet i Los Angeles siden 2015.

Den amerikanske liga starter den 2. marts.