Trods brændt straffespark: Messi sikrer kneben Barcelona-sejr

Lionel Messi blev redningsmanden for FC Barcelona, da han scorede kampens eneste mål i sejren over Valladolid. Han brændte dog også et straffespark.

FC Barcelona har de seneste runder åbnet for spænding i Primera Division med to uafgjorte kampe i træk. 

Lørdag aften skulle Barcelona så forsøge at vinde i ligaen igen, da Valladolid var på besøg.  Det lykkedes, selv om det blot blev til en smal 1-0-sejr på en scoring af Lionel Messi på et straffespark. 

Med seks minutter igen af kampen burde det være blevet 2-0, da argentineren tillod sig at misbruge endnu et straffespark.

Med sejren skabte Barcelona yderligere afstand til forfølgerne og nåede op på 54 point på førstepladsen. 

Atlético Madrid vandt tidligere lørdag 1-0 over Rayo Vallecano på en scoring af Antoine Griezmann et kvarter før tid. Dermed blev to nederlag i træk afløst af sejr og tre point, og Atlético ligger på andenpladsen med 47 point for 24 kampe ligesom Barcelona. Real Madrid følger efter med 45 point og 21 kampe. 

Pique blev væltet i feltet

Barcelona havde både Luis Suarez og Philippe Coutinho på bænken, og i stedet var lejespilleren Kevin-Prince Boateng med. 

Ghaneseren fik dermed spilletid i ligaen for første gang siden skiftet i januar.  Baggrunden var nok, at Barcelona i den kommende uge møder franske Lyon på udebane i Champions League. 

Efter 41 minutter blev Gerard Pique væltet i feltet af anfører Michel Herrero, og Barcelona fik tilkendt et straffespark.  Det var guf for Lionel Messi, der sikkert bragte Barcelona foran 1-0 med sit ligamål nummer 22 i sæsonen. 

Kort før scoringen havde Valladolid ellers en stor mulighed, da en kontra resulterede i en chance, som ikke blev udnyttet.  Med den sene scoring gik Barcelona til pause foran 1-0, og med et kvarter igen af opgøret var føringen ikke udbygget. 

Luis Suarez erstattede Boateng efter en time, og med 20 minutter igen blev Coutinho sendt på banen. 

Det duftede af en større sejr med en masse muligheder til Barcelona, men da Messi tillod sig at brænde sit straffespark i slutfasen, blev der ikke scoret mere. 

Martin Braithwaite var også i aktion i den spanske La Liga lørdag. Danskeren og Leganes havde det dog svært mod Real Sociedad, som de tabte 0-3 til. Du kan se højdepunkterne fra den kamp herunder:

Martin Braithwaite gjorde ikke meget væsen af sig lørdag, de Leganes tabte til Sociedad. Video: TV 2 SPORT