Martin Retov bliver Brøndbys træner resten af sæsonen

16x9
(ARKIV) Brøndbys assisterende træner Martin Retov er blevet forfremmest til cheftæner. Foto: Gonzales Photo Thomas Rasmussen / Ritzau Scanpix

Assistenten Martin Retov tager over som cheftræner i Brøndby resten af sæsonen.

Superligaklubben Brøndby har fundet en trænerløsning internt i klubben, efter den tyske cheftræner Alexander Zorniger mandag blev fyret.

De nuværende assistenttrænere Martin Retov og tyske Matthias Jaissle kommer til at danne par resten af sæsonen med Retov i rollen som cheftræner.

- Både Martin Retov og Matthias Jaissle har gjort et rigtig godt arbejde som assistenttrænere for Alexander Zorniger. Han valgte de to som assistenter, fordi de begge er professionelle og dygtige trænere, som kender spillertruppen indgående, siger sportsdirektør Ebbe Sand til Brøndbys hjemmeside.

Ebbe Sand tættere på holdet

Han understreger, at det var vigtigt for Brøndby, at en midlertidig trænerløsning ikke skulle "bruge dage og uger" på at lære alle på og omkring holdet at kende.

Sportsdirektøren kommer samtidig selv til at rykke endnu tættere på spillertruppen end normalt, hvor han "blandt andet vil være tilstede til alle træninger, så Martin og Matthias får de bedste forudsætninger at arbejde ud fra."

- Jeg er meget glad for, at de har valgt at takke ja til muligheden, siger Ebbe Sand.

Martin Retov og Matthias Jaissles første opgave efter ugens træningspas bliver hjemmekampen mod Randers FC på Brøndby Stadion på søndag den 24. februar kl. 18:00.

Retov spillede som aktiv selv i Brøndby fra 2002 til 2008, hvor han undervejs var anfører.

Tyske Matthias Jaissle kom til Brøndby et år efter sin landsmand Alexander Zorniger. De har en fælles fortid i tyske RB Leipzig, hvor Zorniger var cheftræner, mens Jaissle var ungdomstræner.

Afsked på grund af resultaterne

Mandag formiddag meddelte Brøndby i en fondsbørsmeddelse, at kontrakten med Zorniger var blevet ophævet halvandet år før tid.

Tyskeren førte i sin første sæson, 2016/2017, Brøndby frem til DM-sølv for første gang siden 2006, og i sidste sæson var han snublende tæt på at sikre Brøndby det danske mesterskab for første gang siden 2005.

Det endte dog med sølvmedaljer, og denne sæson har været skuffende for Brøndby, der aktuelt er på fjerdepladsen i Superligaen - 22 point efter FC København på førstepladsen.

Efter to kampe i forårssæsonen med blot ét point mod FC Nordsjælland og Esbjerg fik Zorniger sparket.

- Vi er i en situation, hvor resultaterne er udeblevet, og efter længere tids overvejelser har vi besluttet, at det ikke længere skal være med Alex i førerstolen. Vi skal have flere point på kontoen, så vi på den korte bane er med i slutspillet og indfrier målsætningen om en placering i top-3, siger sportsdirektør Ebbe Sand.

- Jeg vil ikke gå ind i nærmere detaljer. Det handler om resultater. Med det potentiale og spillermateriale, vi har, skal vi have flere point på kontoen. Vi skal have mere ud af de spillere, vi har. Det synes jeg ikke, vi får i øjeblikket.

Alexander Zorniger stillede selv op til pressemødet mandag, hvor han på ingen måder udviste skuffelse og sure miner over fyringen.

- Det har været en fantastisk tid i Brøndby. Jeg har følt støtte over en lang, lang periode. Der er ingen grund til ikke at se tilbage med et stort smil på de seneste to og et halvt år. Det er en stærk klub. Jeg krydser mine fingre for klubbens fremtid., sagde han.