Spansk fodbold rykker Super Cuppen til udlandet

16x9
Messi løfter pokalen efter Barcelonas Super Cup-sejr i 2018. Foto: Fadel Senna / Ritzau Scanpix

For andet år i træk bliver der lavet markant om på den spanske Super Cup, hvor mesterholdet og pokalvinderen plejer at mødes.

Den spanske Super Cup kommer til at gennemgå endnu en forandring.

Fra at være én kamp mellem mesterholdet og pokalvinderen bliver Super Cuppen nu udvidet til en miniturnering for fire hold, der tilmed skal spilles i udlandet.

Det fortæller præsidenten for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, ifølge Reuters.

- Den næste Super Cup bliver spillet uden for Spanien med et Final 4-format, siger Rubiales.

Det er andet år i træk, den spanske Super Cup bliver lavet om. I sommeren 2018 mødtes Barcelona og Sevilla i én kamp, hvor det ellers har været kutyme at spille to opgør – et hos hver klub. 2018-udgaven af Super Cuppen blev desuden spillet i Marokko.

Det er endnu ikke meldt ud, hvor Final 4-Super Cuppen med to semifinaler og en finale skal spilles. Til gengæld er det blevet præsenteret, at de fire deltagere i Super Cup-turneringen bliver nummer et og to fra ligaen og finalisterne i Copa del Rey. 

Skulle et eller to hold være kvalificeret på to måder, vil pladsen eller pladserne gå til holdene med de bedste historiske resultater i Copa del Rey.

Ideen er det seneste skud på stammen af ambitioner om at flytte spanske kampe til udlandet. Tidligere har det været på tale at afvikle et La Liga-opgør i Miami, men disse planer er dog skrinlagt. 

Lørdag den 23. februar mødes Sevilla og Barcelona i La Liga. Se kampen TV 2 SPORT med optakt fra klokken 15.45.