Hareide udpeger Danmarks næste landstræner

16x9
Åge Hareides kontrakt med DBU udløber i sommeren 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Landstræner Åge Hareide mener, at Jon Dahl Tomasson skal overtage nordmandens plads i fremtiden.

Når Åge Hareide ikke længere er dansk fodboldlandstræner, så håber nordmanden, at det bliver Jon Dahl Tomasson, som overtager posten.

- Det skal være Jon Dahl Tomasson. Det er helt oplagt. Ja, det ville være dumt, hvis man ikke tager ham. På et landshold handler det meget om kontinuitet. DBU ved, hvad de får, hvis de vælger Jon Dahl. Han skal ikke igennem en ny oplæringsproces for at blive landstræner, siger Hareide til Ekstra Bladet.

Tomasson vil ikke blande sig alt for meget i diskussionen om valget af Hareides efterfølger.

- Jeg synes, det er bedst, hvis andre vurderer mine kvalifikationer. Jeg kan bare sige, at jeg er utrolig glad for samarbejdet med Åge.

- Jeg har et meget stort ansvar i forhold til min rolle som assistent, siger Tomasson til avisen.

Hareide har indtil videre kontrakt som landstræner frem til og med EM-slutrunden i sommeren 2020.

Forhandlinger kan være på vej

Peter Møller, fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) fortalte til Ritzau i forbindelse med landsholdsudtagelsen til kampene mod Kosovo og Schweiz, at der endnu ikke er taget en beslutning om, hvad der skal ske efter sommeren 2020. Til TV 2 SPORT var Peter Møller lidt mere meddelsom: 

Hvornår skal I begynde at snakke kontrakt med ham?

- Det skal vi vel her i løbet af 2019. Hans kontrakt udløber i sommeren 2020, men nu skal vi i gang med at spille, og så må vi se, hvordan det løber af, og så må vi tage det hen ad vejen, siger DBU’s fodbolddirektør Peter Møller med et glimt i øjet og tilføjer til TV 2 SPORT:

- Vi er glade for, at Åge er her. Vi har ikke taget dialogen endnu, om hvad der skal ske efter 2020, så indtil videre glæder vi os bare til at komme i gang.

Er det ham, I vil holde fast I?

- Det må tiden vise.

- Vi skal ikke stå og snakke om Åge Hareide, inden kvalifikationsturneringen er gået i gang. Men hvis du kigger på hans resultater, så taler de for sig selv. Det er fuldstændigt unikt, at vi ikke har tabt i 24 kampe, og landsholdet fungerer godt, slutter Peter Møller. 

Uanset hvad dialogen mellem DBU og Hariede ender med, virker det dog til at stå klart, at Åge Hareide i hvert fald ikke stopper med at være fodboldtræner efter EM 2020. 

- Helt ærligt - jeg kan blive angst ved tanken om ikke at lave noget. Bare gå derhjemme uden arbejde. Der er folk, der bliver småtossede af det, har han sagt til TV 2 SPORT.

Danmark møder tirsdag aften Schweiz på udebane i holdets første kamp i EM-kvalifikationen.