Knæskade pensionerer tidligere landsholdsspiller

16x9
Nicklas Pedersen indstiller sin fodboldkarriere. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Nicklas Pedersen stopper karrieren i en alder af 31 år. Han spillede 13 landskampe under Morten Olsen.

Den tidligere landsholdsangriber Nicklas Pedersen stopper sin aktive fodboldkarriere i en alder af 31 år.

Det skriver danskerens klub, hollandske FC Emmen, på sin hjemmeside.

Det er knæproblemer, der fører til, at den tekniske stærke frontløber ikke kan spille videre. Han pådrog sig en alvorlig knæskade i januar, og lægerne har anbefalet ham at stoppe, og det råd efterkommer han nu.

Han kommer derfor ikke til at øge antallet af A-landskampe for Danmark, som han har repræsenteret 13 gange. Han fik sin debut i 2010 i en testkamp mod Tyskland, og hans seneste landskamp var i september 2013 på udebane mod Malta i en VM-kvalifikationskamp.

Han scorede et enkelt mål for A-landsholdet. Det blev scoret i juni 2013, hvor han udlignede til 1-1 i testkamp mod Georgien i Aalborg. Christian Eriksen sørgede for en dansk 2-1-sejr i den kamp.

Han spillede også 13 U-landskampe for Danmark.

Nicklas Pedersen har spillet med nummer 10 på landsholdet, mens Christian Eriksen også har været på banen. Eriksen har nummer 10 nu.
Nicklas Pedersen har spillet med nummer 10 på landsholdet, mens Christian Eriksen også har været på banen. Eriksen har nummer 10 nu. Foto: Darrin Zammit Lupi / Scanpix Denmark

Efter at have repræsenteret Herfølge i sine ungdomsår og indledende seniorår skiftede han i 2007 til FC Nordsjælland. Efter to sæsoner blev han solgt videre til hollandske Groningen for et beløb, der ifølge Ekstra Bladet lød på 16 millioner kroner.

Siden repræsenterede han de belgiske klubber Mechelen, Gent og Oostende, inden han sidste år røg tilbage til hollandsk fodbold med skiftet til FC Emmen.