Begejstret Magnussen efter første tests: - Har aldrig kørt så stærkt

Kevin Magnussen fik for alvor ændringerne i Formel 1-bilerne at føle, da han tog hul på sæsonens første tests.

Bredere dæk. Bredere biler. Bedre greb.

Der er lavet om på tingene i denne sæson i Formel 1, og det kunne Kevin Magnussen allerede mærke efter mandagens to tests.

- Det var super fedt at være ude og køre den nye bil. Der er stor forskel i forhold til sidste år. Man kan presse bilerne meget mere, og det er svært at vide, hvor grænsen ligger. Man føler, man er tæt på grænsen, men så finder man ud af efter hver omgang, at der lige er noget mere, siger han til TV 2 SPORT.

I Kevin Magnussens tidligere sæsoner i Formel 1 har bilerne haft meget mindre vejgreb i forhold til, hvor stor en motorkraft bilerne havde. Derfor synes danskeren, det allerede er langt sjovere i år.

- Før i tiden var det meget med at finde et kompromis i kørestilen, fordi dækkene var meget sværere at få til at opføre sig ordentligt over en omgang. Så du var hele tiden på grænsen.

- Det var lidt frustrerende, for man følte nogle gange, at bilerne kørte ad helvede til, siger Magnussen, som fortæller, at det først er i næste uge, at hans team Haas for alvor går i gang med at gøre bilen klar til årets første grandprix i Melbourne.

Tirsdag kan Magnussen dog glæde sig over igen at få lov til at teste den nye bil, som er markant hurtigere.

- Jeg havde forventet, at bilerne var rigtig hurtige. Men jeg havde ikke forventet, at det var så hurtigt. Jeg har aldrig kørt så stærkt før.

- Det handler om at presse bilen rigtig meget. Du er nødt til at presse den hårdt. Den største forskel er, hvordan den kører i højhastighedssvingene. Bilen er meget mere stærk, og der er meget mere greb.

Tirsdagens test kan du følge fra klokken 9 på sport.tv2.dk.