Magnussen om ny kollega og rival: - Vi behøver ikke være perlevenner

16x9
Kevin Magnussen og Romain Gosjean Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen har fået en ny teamkollega i Romain Grosjean. Men med en ny kollega følger også en rival, når det gælder om at vise sig frem.

De kører begge for det amerikanske team Haas, men det betyder bestemt ikke, at man i Formel 1-verdenen skal fungere som bedste venner og holdkammerater.

Allerede under årets første træning på Circuit de Catalunya i Barcelona bliver Kevin Magnussen målt op imod fransk-schweiziske Romain Grosjean, men ifølge danskeren bliver det heller ikke noget problem, når forholdet blot er professionelt.

- Forholdet til Grosjean er, som det skal være. Vi skal selvfølgelig være åbne over for hinanden og i fællesskab hjælpe teamet fremad. Men vi har også frihed til at køre race mod hinanden, og vi behøver ikke være perlevenner, siger Magnussen til BT og slår fast, at det bestemt ikke betyder, at de er det modsatte.

Mandag og tirsdag var Kevin Magnussen ude for at teste Haas' nye VF-17-racer, og den danske Formel 1-kører nåede at få 169 omgange på banen fordelt over de to dage.

Onsdag fik Grosjean sine første 56 omgange, og torsdag får han så mulighed for at vise sig frem igen. Når alt kommer til alt, så er de to nemlig klar over, at de bliver målt op imod hinanden.

Der er nogle teamkammerater, der bevidst prøver at fucke dig med forkerte informationer og så videre.

Kevin Magnussen til BT

Og mens Kevin Magnussen sidste år indtog rollen som den mest erfarne kører i forhold til Jolyon Palmer hos Renault, så bliver det anderledes nu, når Grosjean er den mest erfarne kører.

Det betyder dog ikke, at Kevin Magnussen skal forvente en masse hjælp fra sin nye teamkollega, som mange tilsyneladende, fejlagtigt, troede, at danskeren fik, da han kørte sammen med Jenson Button hos McLaren:

- Nej. Jeg kan godt huske, at der var mange, der troede, at Jenson hjalp mig rigtig meget i 2014. Men han gjorde ikke noget for decideret at hjælpe mig. Der er nogle teamkammerater, der bevidst prøver at fucke dig med forkerte informationer og så videre. Det gjorde Jenson ikke - selvom han godt kunne have gjort det. Det havde været nemt med hans erfaring og med mig som rookie. Det har jeg stor respekt for, han ikke gjorde. Og vi kom rigtig godt ud af det med hinanden uden for banen, siger Magnussen yderligere til BT.

Kevin Magnussens hurtigste tid de første to dage var 1 minut og 22,202 sekunder, mens Romain Grosjean onsdag kørte i 1 minut og 22,118 sekunder. Herunder kan du se mere til Haas' nye racer:

Der er sket ting og sager med Haas F1's nye Formel 1-bil. Her præsenteres Kevin Magnussens nye racer.