Malurt i bægeret på Magnussens hold: - Vi havde en del problemer med bilen

16x9
Haas fik lidt flere løse ender, end de havde håbet på sidste testdag i Barcelona. Nu venter et stort arbejde, erkender teamchefen. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

På sidste testdag forud for Formel 1-sæsonen kom der dybe panderynker på Kevin Magnussens team Haas.

Otte dages test i Barcelona er slut for Formel 1-holdene, og nu gælder det forberedelse til årets første grandprix om 14 dage i Australien. Og der bliver rigeligt at tage fat på for Kevin Magnussens team.

Amerikanske Haas havde indtil fredagens kørsel været positive over resultaterne af kørslen, men på den sidste dag begyndte raceren at knage steder, hvor den helst ikke skulle knage.

- Det var bestemt ikke vores bedste dag i dag. Vi havde en del problemer med bilen. Vi kunne ikke finde en god balance. Om eftermiddagen havde vi nogle problemer, og vi stoppede tidligt som følge af en vandlækage, som vi ikke kunne nå at fikse i tide, siger holdchefen Günther Steiner i en pressemeddelelse.

Problemerne betød, at holdet nu må gå et skridt tilbage for at identificere, hvad der er gået galt.

- Vi gennemførte desværre ikke vores løbssimulation. Indtil i dag har testene alt i alt været ret gode. Nu går vi tilbage og ser på, hvad der skete i dag og analyserer data for at se, hvad vi kan gøre for at blive klar til Melbourne, uddyber Steiner.

Et stort arbejde venter

Det var Magnussens holdkollega Romain Grosjean, der sad bag rattet på Haas-raceren fredag, og han erkender, at der er en del løse ender.

- Man føler sig aldrig helt forberedt til det australske løb. Vi havde kun otte dage, hvoraf halvdelen af dem tilhørte ens teamkollega – og én af dem i regnvejr. De store hold er klar, men for os er der stadig mange spørgsmål inden Melbourne, siger Grosjean, der trods problemerne nåede at køre 76 omgange fredag.

Her ses Kevin Magnussen i aktion på banen i Barcelona. Danskeren nåede samlet set op på 369 omgange under testdagene.
Her ses Kevin Magnussen i aktion på banen i Barcelona. Danskeren nåede samlet set op på 369 omgange under testdagene. Foto: ALBERT GEA / Scanpix Denmark

Sammenlagt nåede franskmanden at få 346 omgange i den nye 2017-racer, mens Magnussen nåede lidt flere, nemlig 369. Begge har dog kørt nok til at have en fin fornemmelse af, hvor der kan forbedres, mener franskmanden.

- Det er charmen ved Formel 1. Med det sagt, så synes jeg, vi har god idé om, hvor vi kan forbedre bilen, og forhåbentlig betyder forbedringerne, at løbet i Australien går vores vej. Både mig selv og Kevin (Magnussen, red.) er klar over, hvor vi kan opnå mere ydeevne, forklarer Grosjean.

Årets første grandprix køres som skrevet i Australien. Nærmere betegnet Melbourne. Det var her, at Kevin Magnussen debuterede i Formel 1 med en andenplads tilbage i 2014. Det er nok tvivlsomt, at det går lige så godt i år, da Haas formodes at komme til at høre til i midterfeltet af teamsene i Formel 1.

Grandprixet køres den 26. marts.

Når grafikken er indlæst, kan du navigere med pilene herunder.
Vi kan se, at du ikke har slået WebGL til i din browser. Det er nødvendigt for at få den fulde oplevelse. Se her, hvordan du slår det til. Alternativt kan du åbne artiklen i Google Chrome eller Mozilla Firefox.
OBS: Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Vi anbefaler at skifte til Google Chrome eller Mozilla Firefox for at få den fulde oplevelse.