Alonso jubler: Vi skal ikke længere køre som 'små børn'

16x9
Fernando Alonso under et pressemøde på Spa i august 2016. Foto: LOIC VENANCE / Scanpix Denmark

Formel 1-køreren Fernando Alonso er glad for de nye racere og dæk. Spanieren mener, at kørerne ikke længere skal køre som "små børn".

McLaren-Honda havde langtfra to gode testuger på Circuit de Barcelona-Catalunya. Flere tekniske problemer drillede teamet, og til sammen fik Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne blot kørt 425 omgange på de otte dage.

Alligevel går Alonso rundt med et smil på læben. Hans erfaringer med den nye Formel 1-racer er positive, og han glæder sig over igen at kunne køre frit.

- Måden du angriberne hjørnerne, måden du føler grebet har været en god overraskelse, siger Fernando Alonso til Autosport.

- At være i stand til at køre på den måde du ønsker og ikke som et lille barn, så dækkene ikke overopheder - det er den bedste måde at føle en Formel 1-racer.

- Det har været sjovt at kunne køre frit igen.

Den spanske verdensmester fra 2005 og 2006 får opbakning fra Kevin Magnussens afløser hos Renault, Nico Hülkenberg, der beskriver den nye køreoplevelse som 'mere spektakulær'.

- Du kan køre til din naturlige grænse, siger tyskeren til Autosport, da han bliver spurgt til dækkene, der tidligere har holdt kørerne tilbage.

- Det er godt nyt, for sporten og for mig personligt. Det læner sig mere op ad min kørestil, og det er mere naturligt. Hvis du kører stærkere, er det altid mere spektakulært.

- Det er svært for tilskuerne og jer (medierne, red.) at forstå. I får ikke den fornemmelse. Det er 'pretty fucking cool', som Nico Hülkenberg udtrykker det.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton er dog knap så begejstret.

- Du kan ikke presse 100 procent på hver omgang, dækkene vil stadig blive nedbrudt. Dækkene er væsentlig hårdere end sidste år, siger briten til mediet.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER 3D-GRAFIKKEN.

Når grafikken er indlæst, kan du navigere med pilene herunder.
Vi kan se, at du ikke har slået WebGL til i din browser. Det er nødvendigt for at få den fulde oplevelse. Se her, hvordan du slår det til. Alternativt kan du åbne artiklen i Google Chrome eller Mozilla Firefox.
OBS: Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Vi anbefaler at skifte til Google Chrome eller Mozilla Firefox for at få den fulde oplevelse.

- De er helt sikkert lidt mindre tilbøjelig til at smelte, overophede, men de gør det stadig. Og det er endda ikke rigtig varmt her, siger Hamilton med hentydning til temperaturen i Barcelona.

- Så steder som Malaysia vil vi stadig have seriøse tilbagegange og stadig have nedbrydning, som vi altid har.

Den 26. marts bliver der givet grønt lys til sæsonens første Formel 1-grandprix, der køres i australske Melbourne.