Omdiskuteret Formel 1-komet: - Kritikerne interesserer mig ikke

16x9
Lance Stroll. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Williams unge Formel 1-komet har ikke fået nogen nem start på tiden i Formel 1, men kritikerne kan sige, hvad de vil. Han er selv helt ligeglad.

Lance Stroll er kun 18 år, men i næste weekend skal han allerede køre sit første Formel 1-løb.

Starten har dog langt fra været nem. Allerede da Stroll fik sit sæde ved Williams, mente mange, at den unge canadier kun havde fået pladsen på grund af sin milliardærfar, Lawrence Stroll.

Siden faldt der ro på igen, men i de første tests i Barcelona, fik Lance Stroll en meget nervøs start. Williams-køreren drejede rundt to gange undervejs på banen, inden han også sendte raceren en tur i barrieren, hvilket kostede teamet en hel dags træning.

- Jeg er ligeglad med kritikerne. Det er ikke noget, jeg bekymrer mig om. Vi er alle professionelle. Sådanne ting sker i motorsport, og du må bare komme stærkere tilbage.

- Det er meget lige til for alle sammen. Det var en frustrerende første træning, men vi rettede fokus mod den anden træning og udførte et godt stykke arbejde, siger Stroll til motorsportsmediet Autosport.

Siden fik Williams og 18-årige Stroll da også fart i raceren, og på Circuit de Catalunya i Barcelona viste de, at Williams efterhånden er klar til starten på den nye sæson.

Her fik de afprøvet bilen og de forskellige dæktyper på bedst mulig måde, men forventningerne til første løb i Melbourne holdes alligevel i ro.

- Det gælder stadig om at bevare roen, og jeg tror virkelig ikke, vi har brug for at sætte et mål. Det er selvfølgelig en ny bane for mig. Det er en anderledes bane, og det bliver ikke som en normal løbsweekend, siger Stroll videre til Autosport.

Han slår samtidig fast, at Mercedes, Red Bull og Ferrari bliver svære at hamle op med, men at alle placeringer herefter bliver en kamp for de resterende hold.