Magnussen igen slået af teamkammerat: - Ekstremt vigtigt med problemfri træning

16x9
. Foto: VALDRIN XHEMAJ / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen forbedrede sig i dagens anden træning, men var igen langsommeren end teamkammeraten Romain Grosjean.

Kevin Magnussen fik mere fart i sin Haas-racer, da fredagens anden træning i Bahrain blev kørt.

Efter at have sat femtelangsommeste tid i første træning blev Magnussen nummer 11 i anden træning, hvor han forbedrede sin tid med næsten tre sekunder.

I begge træninger var hans teamkammerat Romain Grosjean hurtigere end danskeren. Han blev nummer ni i begge træninger, hvor han i den anden afdeling var tre tiendedele af et sekund hurtigere end Magnussen.

- Det er selvfølgelig ikke så positivt set i forhold til kvalifikationen i morgen, men Magnussen har selvfølgelig mulighed for at kigge lidt på data og se, hvor han taber tid i forhold til Grosjean, og så må vi se, om han formår at hente tiden, eller om Grosjean bare er hurtigere på banen i Bahrain, siger TV 2 SPORT's motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

Til gengæld gik det mere glat for Magnussen til træningerne, end det har gjort tidligere på sæsonen.

- I Australien var han forhindret af tekniske problemer, i Kina var det vejret, men her i Bahrain er der ingen problemer. Han kørte og kørte, og det er det, han har manglet lidt. Grosjean har fordelen af at kende bilen rigtig godt, mens Magnussen kun får løbstræning i bilen. Derfor var det ekstremt vigtigt, at han fik den her mulighed. Han kan i hvert fald ikke sige, at han ikke er godt klædt på, siger Hammerholt.

Kevin Magnussen satte i sidste weekend i Shanghai sine første fire point ind på VM-kontoen for Haas. Holdkammeraten Grosjean er uden point i VM-stillingen.

I dagens anden træning var tyske Sebastian Vettel igen hurtigst af alle.

Første træning

15 af de 20 kørere var hurtigere end den danske Haas-kører, der satte 16. bedste tid.

Holdkammeraten Romain Grosjean var godt et sekund hurtigere end Magnussen og satte niendebedste tid.

Størstedelen af tiden blev brugt i garagen, så danskeren nåede blot at køre 21 rundture på racerbanen i den lille ørkenstat.

Under træningen i Bahrain fortsatte problemerne for Magnussens tidligere arbejdsgiver McLaren. Stoffel Vandoornes racer blev ramt af et pludseligt motorstop.

Ferrari, der har fået en god start på sæsonen, var også udfordret, da der stod flammer op af den ene af holdets racere.

Ferraris tyske kører, Sebastian Vettel, satte dog hurtigst af alle i træningen. Holdkammeraten Kimi Räikkönen måtte derimod lide den tort at køre den dårligste træningstid af de 20 kørere.