Gult flag kostede dyrt - Magnussen starter sidst i Bahrain

16x9
Kevin Magnussen Foto: WILLIAM WEST / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen var på vej til at sætte en fin tid, men blev tvunget til at afbryde sit sidste forsøg i kvalifikationen.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen starter sidst i søndagens grandprix i Bahrain.

Magnussens sidste omgang blev ødelagt, da Carlos Sainz holdt stille i siden af banen ved det allersidste sving. Danskeren kørte bag Sainz, og da der kom gult flag af sikkerhedshensyn, blev Magnussen tvunget til at køre langsomt gennem svinget.

Det kostede så dyrt, at han ikke kom videre fra første runde i kvalifikationen, Q1, og starter altså sidst.

Kevin Magnussens sektortider var fine til at starte med, men sektor tre var helt væk på grund af det gule flag.

Holdkammeraten Romain Grosjean gik videre til Q2 med 11.-hurtigste tid. Magnussens tider efter sektor et og to var kun omkring et kvart sekund langsommere, så danskeren lå umiddelbart til at køre sig videre til Q2.

Grosjean, der ellers havde store problemer i træningerne op til kvalifikationen, hvor han blandt andet kørte af banen og ind i barrieren, slog til, da det gjaldt. Han gik nemlig også videre til den sidste runde, Q3, så franskmanden starter som nummer ni.

Finske Valtteri Bottas sikrede sig karrierens første pole position. Han starter foran holdkammeraten hos Mercedes, Lewis Hamilton. Sebastian Vettel starter som nummer tre.