Kevin forklarer sidsteplads: Der er en grund til at tage chancen

16x9
Kevin Magnussen starter sidst i Bahrains grandprix. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen forklarer, at han var nødt til at tage en chance, som kostede dyrt, i kvalifikationen til Bahrains grandprix.

Danske Kevin Magnussen var ekstremt uheldig i kvalifikationen til Bahrains grandprix, hvor han skal starte som nummer 20 ud af 20 kørere søndag.

Magnussen ventede med at køre ud til allersidst i den første runde af kvalifikationen, Q1, og han kørte nogle rigtig solide tider i sektor et og to, der så ud til at række til en plads i Q2.

Men så skete uheldet. Spanske Carlos Sainz blev ramt af motorproblemer og måtte køre af banen i det sidste sving. Magnussen kørte bag spanieren, og af sikkerhedsmæssige hensyn kom der gult flag, hvorfor Magnussen blev tvunget til at sænke farten i svinget.

Det kostede ham en dårlig tid i sektor tre, og han blev dermed sidst af alle.

- Når det blæser, ryger der sand ind på banen hele tiden. Det første tur i hver session er altid dårligt. Derfor er det vigtigt at være ude til sidst. Du taber meget, hvis du kører ud tidligere, så der er grund til at tage den chance og køre ud til sidst. Men man føler sig lidt dum, når man er den eneste, der ikke fik sat en omgang, men det er jo bare uheldigt, siger Kevin Magnussen til TV 3 Sport.

- Det er uheldigt og irriterende. Sådan er det nogle gange i ræs. Vi må se, hvad vi kan gøre i morgen. Med lidt held kan vi stadig få et godt resultat, men det er selvfølgelig sværere, når man starter sidst.

Danskerens holdkammerat på Haas-teamet, Romain Grosjean, starter som nummer ni. Finske Valtteri Bottas kørte sig til karrierens første pole position.