Forsvarer Magnussen efter sidsteplads: - Han var uheldig

16x9
Kevin Magnussen starter som den sidste i Bahrains Formel 1-grandprix. Foto: Scanpix Denmark

Teamchef Günther Steiner frikender Kevin Magnussen og fortæller, at en hurtigere bil ville have bragt danskeren ude af problemer.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har givet sig selv de sværeste betingelser, inden det i dag går løs med grandprixet i Bahrain.

Danskeren skal nemlig starte sidst.

Magnussen ventede med at køre ud til allersidst i den første runde af kvalifikationen, Q1, i går, og han kørte nogle rigtig solide tider i sektor et og to, der så ud til at række til en plads i Q2.

Men så blev den danske formel 1-kører ramt af uheld. Spanske Carlos Sainz havde motorproblemer og måtte forlade banen i sidste sving. Magnussen lå bag spanieren, og da der kom gult flag, blev han nødt til at sænke farten.

Haas-chefen, Günther Steiner, erkender, at danskeren var uheldig, så derfor er det ikke Magnussens skyld, når han senere i dag starter sidst.

Hvis bilen var hurtigere, ville vi ikke være nødsaget til at løbe den risiko.

Günther Steiner, Haas-teamchef

- Kevin (Magnussen, red.) var igen uheldig i Q1 – endnu engang ramt af gult flag. Sidste uge var det Romains (Grosjean, red.) tur, og lørdag var det Kevins tur. Vi var ellers meget sikre på, at han ville have nået videre til Q2, siger Haas' teamchef Günther Steiner i en pressemeddelelse.

- Bagklogskab er smukt. Hvis man går på banen for tidligt, skal man bruge forbedringer fra banen til at komme videre. Så hvis vi går for tidligt på banen, tager vi en risiko. At ende op med gult flag to weekender i streg er lidt uheldigt. Hvis bilen var hurtigere, ville vi ikke være nødsaget til at løbe den risiko.

Selvom danskeren starter sidst, så er teamchefen faktisk fortrøstningsfuld inden Bahrains Grand Prix.

- Sidste uge startede vi næstsidst, og Romain sluttede som nummer 11. Vi vil med sikkerhed forsøge at gøre det samme søndag – at komme tilbage i pointene, som vi så, var muligt sidste uge, siger Steiner.

Danskerens holdkammerat på Haas-teamet, Romain Grosjean, starter som nummer ni, imens finske Valtteri Bottas kørte sig til karrierens første pole position.