Formel 1-team vil have motoraftale - ellers kan de være fortid i sporten

16x9
Red Bull Racing kan være tabt for motorsporten. Foto: VALDRIN XHEMAJ / Scanpix Denmark

Red Bulls motorsportskonsulent siger, at Formel 1-bosserne må komme med en motorløsning for 2021 i år, hvis ikke de skal miste teamet.

Du skal have en motor, hvis du vil køre Formel 1. 

Men dette har Red Bull-teamet tidligere haft problemer med, da holdet ikke selv producerer motorer og derfor må skaffe en andetsteds fra.

Red Bull-mandskabet vil nu have indført en regel, så fabrikkerne ikke kan afvise dem i at få en motor.

I et interview med den officielle Formel 1-hjemmeside fortæller Red Bulls motorsportskonsulent, at en aftale skal være på plads inden slutningen af dette år.

- Senest i 2021 skal der være en selvstændig motorleverandør, som kommer ind i Formel 1. Det er mere end nødvendigt med en aftale. Vi taler om en meget mindre sofistikeret motor, i forhold til hvad vi har nu. Der er nogle gode firmaer til, at det kunne virke.

- Vi forventer, at de nye ejere vil finde en løsning sammen med FIA inden slutningen af året. Hvis det ikke sker, er vores tilstedeværelse i Formel 1 ikke sikker, siger Helmut Marko, Red Bulls motorsportkonsulent til formula1.com.

Firmaet, som laver energidrik, har to hold, Red Bull Racing og Toro Rosso, er begge nuværende kunder hos Renault, og hvis ikke de får denne aftale, kan deres fremtid være truet.

På et møde i sidste måned imellem FIA, Fédération Internationale de l'Automobile, og Formel 1-fabrikanterne kom forslaget om, at den turboladede V6 hybrid-format skulle blive erstattet af billigere, mere simple og larmende motorer fra 2021.