Løfter sløret for ny teknologi - her er fremtidens Formel 1-racer

16x9
Sådan kan fremtidens bil i Formel 1 komme til at se ud. Foto: Renault

Renault har givet deres bud på, hvordan Formel 1-bilerne ser ud om 10 år. Hvis det franske team får ret, kan vi se frem til mere gennemsigtighed.

Renault har blot formået at køre sig til to point i sæsonens første tre løb, og derfor har de ikke fået den start, de havde håbet på.

Til trods for den dårlige sæsonstart har Kevin Magnussens tidligere mandskab alligevel haft overskud til at se en del år ud i fremtiden, selvom det kan være svært at forudsige, hvordan biler og teknologi udvikler sig.

På et motorsportsshow i Shanghai løftede det franske team således sløret for, hvordan de tror, at Formel 1-bilerne ser ud om 10 år.

Renault har designet en bil på 600 kilo, som er firehjulstrukket med firehjulsstyring. Bilen skal drives af en mindre forbrændingsmotor, der vil blive styrket af et batterisystem, der er fem gange stærkere end det, bilerne har i dag.

Renault har stor fokus på gennemsigtighed på fremtidens bil i Formel 1.
Renault har stor fokus på gennemsigtighed på fremtidens bil i Formel 1. Foto: Renault

Det franske hold appellerer til, at man fokuserer mere på kørernes synlighed, så man også i fremtiden vil sikre de bedst mulige forudsætninger for de mange fans verden over. Derfor har Renault designet en bil, der er gennemsigtig i siderne, samt en delvist gennemsigtig hjelm.

Renault foreslår også, at hjelmene bliver gennemsigtige.
Renault foreslår også, at hjelmene bliver gennemsigtige. Foto: Renault

Ændringer i Formel 1

Til motorsportsshowet afslørede Renault ikke kun visionen for bilernes fremtidige design. Den franske bilgigant foreslog også en række ændringer, der kan gøre motorsportens kongeklasse endnu mere attraktiv.

Renault ønsker, at man i fremtiden deler et grand prix op i to events. Først skal kørerne gennemføre et løb på 250 kilometer, inden de slutter weekenden af med en slags sprint på en kort distance.

Gammel vs. fremtidig Renault.
Gammel vs. fremtidig Renault. Foto: Renault

Derudover foretrækker de også, at der bliver lavet et løb for holdenes reserve- og udviklingskørere, der skal køres fredag aften.

- Renault forsøger altid at forudse fremtiden for Formel 1, så vi altid får maksimal udnyttelse af alle de fans, vi har. Vi ser frem til at blive inspireret af alle de samtaler, vi har med samfundet i motorsporten, fansene og alle entusiaster om vores idéer og ønsker, siger Renault-direktør Cyril Abiteboul på til motorsportsshowet.

Fremtidens Formel 1-bil set fra luften.
Fremtidens Formel 1-bil set fra luften. Foto: Renault

Næste grand prix for Renault og resten af Formel 1-feltet bliver i Sochi om små to uger.