Magnussens chef: - Der er få kørere på Kevins niveau

16x9
Teamchefen Günther Steiner var godt tilfreds med Kevin Magnussens præstation ved Kinas grandprix. Foto: Scanpix Denmark

Kevin Magnussens chef er glad for, at Haas har fået en kører med Magnussens niveau ind i teamet til denne sæson.

Spekulationerne om Kevin Magnussens fremtid i Formel 1 var et af sidste efterårs helt store temaer.

Skulle danskeren fortsætte hos Renault? Skulle han overhovedet fortsætte i Formel 1?

Som bekendt endte danskeren hos Haas, efter han afviste en etårig forlængelse med det franske fabriksteam.

Mens der i Danmark var stort fokus på, hvad der skulle ske med Kevin Magnussen, så holdt Haas sine kort tæt ind til kroppen.

Glad for Magnussen

Haas-teamchef Günther Steiner udtrykte igen og igen tilfredshed med Romain Grosjean og Esteban Guttierez, men da det blev den 11. november 2016, fik Kevin Magnussen afklaring på sin fremtid i Formel 1, mens Esteban Guttierez røg ud af motorsportens fineste klasse.

Direkte adspurgt af Formula1.com fredag åbnede Günther Steiner op for, hvorfor Guttierez røg ud og Kevin Magnussen kom ind.

- Hvad der skete? Det er meget simpelt. Vi var nødt til at forbedre os. Estenban scorede ingen point sidste sæson, og vi var nødt til at se, om det var os eller ham, der ikke leverede. Derfor besluttede vi os for at skifte, lyder det fra Günther Steiner, der understreger, at han er glad for, at danskeren er blevet en del af det amerikanske team.

- Der er ikke mange kørere på Kevins niveau. Vi kendte Kevin allerede og havde talt med ham forud for 2016-sæsonen. Så vi talte sammen igen, og det tog ikke lang tid at komme frem til en aftale.

Ligeglad med fortiden

Med Romain Grosjean og Kevin Magnussen på holdkortet har Haas fået samlet to kørere, der har haft problemer i deres fortid. Magnussens McLaren-tid sluttede som bekendt langt fra godt, og det samme kan til dels siges om perioden hos Renault. 31-årige Grosjean har heller ikke haft det let.

Tilbage i 2009 kæmpede han sig til et sæde hos Renault, men kort før 2010-sæsonen blev franskmanden droppet af teamet, der i stedet satsede på Robert Kubica og Vitaly Petrov.

Efter to sæsoner uden for Formel 1 kom det i december 2011 frem, at Grosjean skulle køre for det nye Lotus-team. Her kørte han frem til 2016-sæsonen, hvor han Lotus lukkede, og Haas åbnede.

Hos Haas ser de det som en styrke, at de nu har to kørere, der har haft modgang i deres karrierer.

- De har begge haft nogle problemer i deres fortid, men det gør dig kun bedre, og begge er stadig i Formel 1.

- For at være ærlig, så har vi ikke rigtig undersøgt, hvad der er skete i deres tidligere teams. Jeg tror, at de passer godt ind i vores team - måske er vi også et team med masser af problemer, kom det grinende fra Günther Steiner til Formula1.com.

Haas har da også lidt at grine af. Selv om teamet er i gang den svære anden sæson, har det to gange i træk scoret point. Først ved Kevin Magnussen i Kina, og seneste ved Romain Grosjean i Bahrain.

Det er lidt færre point, end teamet havde på samme tidspunkt i sidste sæson, men alligevel er Günther Steiner tilfreds.

- Hvad, vi er nødt til at forstå, er, at vi kan holde fast i det momentum, som vi havde sidste år - og vise, at vi ikke er et "one-year-wonder", men et seriøst, langtidsholdbart racerteam.