Presset stiger på Formel 1-komet: - Folk har enorme forventninger

16x9
Lance Stroll Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Scanpix Denmark

Williams-teamets tekniske direktør Paddy Lowe ser det som en stor udfordring, at teamets 18-årige debutant Lance Stroll er omgivet af et stort pres.

Det har ikke været nogen nem fødsel indtil nu for Lance Stroll.

Den bare 18-årige canadier debuterer i denne sæson i Formel 1 for det traditionsrige Williams-team, men sæsonens første fire Grand Prix'er har langt fra været nogen stor succes.

Og det har kastet den unge racerkører ud i lidt af et stormvejr.

- En af de sværeste ting for Lance er det enorme pres, der hviler på hans skuldre, siger Williams' tekniske direktør Paddy Lowe til ESPN.

Den unge canadier kommer fra et økonomisk stærkt bagland, og de dårlige resultater har startet en ubehagelig diskussion for Stroll. For er han overhovedet talentfuld nok? Eller er han bare kommet ind i Formel 1, fordi han har penge?

- Han er en kører, som folk har enorme forventninger til. Han er virkelig i rampelyset i forhold til, om han nu også fortjener at være her, siger Paddy Lowe.

Lance Stroll udgår i Bahrains Grand Prix
Lance Stroll udgår i Bahrains Grand Prix Foto: KARIM SAHIB / Scanpix Denmark

Lance Stroll udgik i sæsonens første tre løb, mens han i de seneste to blot har opnået en plads som henholdsvis nummer 11 og nummer 16.

- Racerkørere er af natur konkurrencemennesker, så de er også de første til at se indad, når de ikke præsterer, som de bør. Det giver ham et ekstra pres, som om han ikke allerede følte sig presset nok af omverdenen. Der findes ingen smutveje til at undslippe det pres, siger Paddy Lowe og tilføjer: 

- Hvorfor kører folk racerbiler? Det er fordi, de elsker at køre hurtige biler. Så hvis ikke man nyder det, er der ingen grund til at være her. Men det er nemmere sagt end gjort i forhold til alt det pres, som jeg omtalte.

Næste Grand Prix køres den 28. maj i Monacos gader.