Haas-chef forsvarer Magnussen: - Hvorfor skal han straffes?

16x9
Günther Steiner forsvarer Kevin Magnussen efter rivalerne har været ude med kritik af danskerens kørsel under det spanske grand prix. Foto: Scanpix

Magnussens chef giver ikke meget for rivalernes kritik af danskerens kørsel under det spanske grand prix.

Det lignede længe, at Kevin Magnussen skulle slutte i top ti ved det spanske grand prix, der blev kørt i den forgangne weekend. Men en kollision med Toro Rosso-køreren Daniil Kvyat resulterede i en punktering for danskeren, der måtte se sin Haas-racer glide ned gennem feltet og slutte som nummer 14.

Efter situationen var Kvyat ude med kritik af Magnussen, og gav danskeren skylden for, at de to ramlede sammen. Men den beskyldning er Haas’ formel 1-chef Günther Steiner ikke enig i.

Hvorfor skulle Kevin straffes, selv hvis Kvyat råber? Så kunne han være sat tre pladser tilbage til det næste løb uden nogen årsag. Han fik sin straf ved at ryge ud af pointene.

Günther Steiner, formel 1-chef hos Haas F1.

Han mener, at danskeren var uden skyld, og er i øvrigt glad for, at løbets observatører også kategoriserede kollisionen som et såkaldt ’race incident’. Altså den slags uheld, som der naturligt nok vil opstå i løbet af et racerløb.

- Kevin prøvede jo bare. Da Ricciardo kørte forbi ham ved et blåt flag, måtte Kevin lette lidt på bremsen, og så mistede han momentum. Kvyat kom forbi ham, og så ville Kevin jo bare forbi igen. Det var et hændeligt uheld. Den slags sker, siger Steiner ifølge hjemmesiden crash.net.

Situationen med Kvyat var ikke den eneste gang i løbet, hvor Magnussen blev kritiseret af en anden kører. Danskeren havde tidligere i løbet en heftig duel mod spanske Carlos Sainz, der prøvede at overhale Magnussen på vej ud af pitten. Det fik spanieren til at hævde, at danskeren kørte ind i ham over radioen. Men heller ikke den kritik giver Günther Steiner meget for.

- Det gjorde han jo ikke. Hvad skulle han have gjort? Hvis han var kørt til venstre, havde han overskredet linjen.

Kevin Magnussen i aktion under det spanske grand prix.
Kevin Magnussen i aktion under det spanske grand prix. Foto: Scanpix Denmark

- Alle kørere prøver at råbe op over radioen, så løbskontrollørerne hører det. Og så tror de, at der kommer en reaktion fra dem, lyder det fra Steiner.

Færre straffe

Det har været et omdiskuteret tema i formel 1, om der blev givet for mange straffe for mindre forseelser undervejs i løbene. Men under løbet i Spanien blev der kun givet en enkelt straf. Den tendens bifalder Günther Steiner.

- Hvis der ikke er en tydelig overtrædelse, som der ikke var med Kevin, hvorfor skal han så straffes? Han er jo allerede røget ud af pointene. Kvyat havde ingen skader på bilen og var ikke kommet til skade. Jeg synes ikke, der skal være en straf.

- Hvorfor skulle Kevin straffes, selv hvis Kvyat råber? Så kunne han være sat tre pladser tilbage til det næste løb uden nogen årsag. Han fik sin straf ved at ryge ud af pointene. Det er det. Vi har brug for rigtigt racerløb. Nogle gange er man glad, og andre gange er man utilfreds.

Næste løb for Haas og Kevin Magnussen er den 28. maj, hvor det prestigefyldte grand prix i Monaco skal køres.