McLaren-chef tager Button i forsvar: - Han har altså forberedt sig

16x9
Jenson Button har taget for let på sit comeback til Formel 1, lyder kritikken. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix Denmark

Jenson Button gør i næste uge comeback i Formel 1. Han har endnu ikke siddet i den nye 2017-bil.

Den tidligere verdensmester Jenson Button har fået kritik for at tage for let på sit comeback i Formel 1. Næste torsdags træning bliver Buttons første tur i de nye biler, fordi han ikke deltog ved testen i Bahrain for nylig.

- Jeg har læst og hørt om kritikken, men jeg er ikke enig, siger chefen for McLarens teknologiske afdeling, Jonathan Neale, til Autosport.

Løbet i Monaco kan blive en udfordring for Button, der ikke har kørt Formel 1 siden sidste år, hvor han gik på pension. I år er der lavet meget om på bilerne, hvor bredere dæk har sikret mere vejgreb og dermed højere fart i svingende. Det stiller endnu større krav til førerne, der naturligvis bliver bedre og bedre stillet for hver omgang i bilen.

Jenson Button bliver dog taget i forsvar af den tekniske chef. 2009-verdensmesteren er stadig dedikeret, og han skal nok klare sig, lyder det fra Jonathan Neale:

- Jenson har brugt meget tid bag kulisserne på at forberede sig.

- Han har kørt adskillige sessioner i simulatoren, kun på banen i Monaco. På den måde kan han vænne sig til bilen, dækkene, motoren, balancen og bremseevnen, lyder det.

Træner op til ironman

Siden sit seneste Formel 1-løb i efteråret 2016 har Jenson Button holdt formen ved lige – og måske endda forbedret den. Button er rejst til Californien, hvor han er ved at træne op til en ironman, der består af 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb.

I mellemtiden har Buttons tidligere holdkammerat Kevin Magnussen kørt fem løb i de nye biler. Trods det ser han frem mod et krævende grandprix.

- Det bliver virkelig udfordrende, især med de her nye og hurtigere biler, siger han til Formula1.com.

Her kan du se lidt nærmere på Magnussens nye bil. Artiklen fortsætter under grafikken.

Når grafikken er indlæst, kan du navigere med pilene herunder.
Vi kan se, at du ikke har slået WebGL til i din browser. Det er nødvendigt for at få den fulde oplevelse. Se her, hvordan du slår det til. Alternativt kan du åbne artiklen i Google Chrome eller Mozilla Firefox.
OBS: Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Vi anbefaler at skifte til Google Chrome eller Mozilla Firefox for at få den fulde oplevelse.

Banen i Monaco er en af de teknisk sværeste baner i løbskalenderen, fordi den både er smal og fyldt med skarpe sving. Derfor er det også en af de baner, hvor bilens ydeevne har mindst indflydelse på resultatet. Dét kan være en fordel for Jenson Button, der tidligere har vundet grandprixet i Monacos gader.

- Jeg er sikker på, han er fuldt fokuseret på dette løb, slutter Jonathan Neale.

Jenson Button har siden pensioneringen fra Formel 1 været reservekører for McLaren. Hans comeback er blevet en realitet, fordi Fernando Alonso har meldt fra til løbet for at køre det amerikanske Indianapolis 500.