Formel 1-debutant har fået mareridtsstart: - Lad ham være

16x9
Lance Stroll har fået en del kritik, fordi han ikke har gennemført fire ud af de første seks løb. Foto: KARIM SAHIB / Scanpix Denmark

Lance Stroll må tage imod urimeligt meget kritik, lyder det fra Williams’ stedfortrædende team-chef.

18-årige Lance Stroll har hørt en del for, at han fået en forfærdelig start på sin Formel 1-karriere.

Williams-teenageren har ikke scoret et eneste point i årets første seks løb, hvoraf han er udgået hele fire gange. Men kritikken er alt, alt for meget, siger teamets stedfortrædende chef Claire Williams til Autosport.

- Jeg synes, folk skal lade ham være.

- En del af kritikken har været ret ubehagelig, og jeg synes ikke, det er hverken fair eller berettiget, siger Clair Williams til Autosport.

Den stedfortrædende team-chef mener, at kritikerne bør huske på, at han stadig kun er en ung knægt. Og at der er et stort skridt fra Formel 3 til Formel 1.

- Hvis du ser på andre kørere i Formel 1, som også vinder løb, så har de nogenlunde den samme statistik fra deres første seks grandprixer, siger Claire Williams, som dog ærgrer sig over de løb, hvor Lance Stroll er udgået.

Det skete i årets tre første grandprixer: Australien, Kina og Bahrain.

Derefter sluttede Lance Stroll som nummer 11 i Rusland og nummer 16 i Spanien, inden han udgik af det seneste løb i Monaco med bremseproblemer.

Lance Strolls teamkammerat Felipe Masse har scoret 20 point efter de første seks løb.

Den næste udfordring finder sted i næste weekend, hvor Formel 1-feltet skal en tur til Canada.