Drama på sidste omgang - stærkt comeback af Magnussen

16x9
Kevin Magnussen kravlede fire pladser frem i søndagens grandprix. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Scanpix Denmark

Det blev til en 12.-plads for danske Kevin Magnussen i det britiske Formel 1-grandprix på Silverstone.

Kevin Magnussen sluttede på en skuffende 17.-plads i lørdagens kvalifikation, men blev på grund af en straf rykket en plads frem.

Derfra formåede den danske Formel 1-kører at køre sin Haas-racer fire pladser op og sluttede på 12.-pladsen i det britiske grandprix.

Magnussen var ikke for alvor i nærheden af de pointgivende pladser i top-10. Teamkammeraten Romain Grosjean startede som nummer ti, men han faldt tilbage til en 13.-plads.

Grosjean lå ellers foran Magnussen hele løbet, men han kørte i pit to gange med en anden strategi end Magnussen, der nøjedes med et enkelt pitstop.

Efter en svær weekend i England kan Magnussen dermed se tilbage på et stærkt comeback og et godt ryk op i feltet.

Dyr punktering for Vettel

Grandprixet på Silverstone blev vundet af Mercedes' Lewis Hamilton, der med sejren rykkede et stort skridt nærmere førstepladsen i VM-stillingen som indtages af Ferrari og Sebastian Vettel.

Tyskeren lå til at blive nummer fire, men blev ramt af en punktering på sidste omgang, som gjorde, at han måtte køre i mål på fælgen. Det kostede tre placeringer.

Dermed fører Vettel nu VM-stillingen med blot et enkelt point ned til Hamilton. Inden grandprixet førte Vettel med 20 point.

De øvrige podiepladser blev besat af Kimi Raikkonen (Ferrari) og Valtteri Bottas (Mercedes).

I VM-stillingen ligger Kevin Magnussen på 14.-pladsen med 11 point, hvilket er syv point færre end Romain Grosjean. Sebastian Vettel har 177 point på førstepladsen. Hamilton har ét færre, mens Valtteri Bottas har 151.