Nyder at køre med Magnussen: - Det er nøglen for ethvert hold

16x9
Romain Grosjean og Kevin Magnussen. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Haas-køreren Romain Grosjean er meget tilfreds med den måde, hvorpå han og holdkammeraten Kevin Magnussen gør hinanden bedre.

Kevin Magnussen kom i denne sæson til Formel 1-teamet Haas, hvor han blev holdkammerat med franskmanden Romain Grosjean.

Halvvejs inde i sæsonen havde duoen nået samme antal point, som Haas kørte sig til i 2016-sæsonen, og generelt er Grosjean rigtig godt tilfreds med sin nye makker, der tog over fra Esteban Gutiérrez.

- Kevin er en god holdkammerat, og han gør et fantastisk stykke arbejde. Vi har det rigtig godt med hinanden. Vi presser hinanden, og jeg mener, det er nøglen for ethvert hold at have to kørere, som presser hinanden, for hvis den ene kører er nede i forhold til præstationer, slapper den anden en smule af, siger Romain Grosjean til formula1.com.

Virkeligheden i 2016-sæsonen for Grosjean var nemlig den, at han var en enmandshær på Haas-teamet. Han kørte sig til de 29 point, holdet sluttede sæsonen på. Gutiérrez formåede aldrig at køre sig i top-10.

I denne sæson er holdet oppe på netop 29 point, men her har Magnussen scoret de 11, mens Grosjean har kørt sig til 18.

- Vi har ikke nogen nummer et eller nummer to. Vi er ligestillede i forhold til valg og muligheder, og der er ingen politik på holdet.

Vil være verdensmester

Ligesom sin danske teamkammerat er Romain Grosjeans ambition i Formel 1 at blive verdensmester en dag.

Derfor er han også godt klar over, at han ikke kan blive hos Haas for evigt.

- Jeg vil være verdensmester. Det er derfor, jeg kører, og det er derfor, jeg bliver frustreret. Hvis jeg ikke kan kæmpe med helt fremme, bliver jeg frustreret, for jeg elsker at vinde. Det gør virkelig ondt at tænke på, at min seneste sejr var i 2011. Det er seks år siden. Men siden da har jeg ikke haft bilen til at vinde, siger Grosjean.

I 2011 kørte Romain Grosjean i GP2 Series for DAMS, hvor han blev mester. Det var med til at sikre ham en Formel 1-kontrakt med Lotus.