Midtvejsstatus: Magnussen får middelmådig karakter

16x9
Kevin Magnussen ved Ungarns grandprix. Foto: Scanpix Denmark

Autosport har belønnet Kevin Magnussen med karakteren 7 efter sæsonens første 11 løb i sæsonen, hvor danskeren har scoret lige så mange point.

Sæsonens første halvdel i Formel 1-kalenderen er rundet, og det er tid til at gøre status. 

Det anerkendte motorsportsmedie Autosport har givet samtlige kørere i motorsportens kongeklasse karakterer på baggrund af deres præstationer i løbet af de 11 første løb i år. 

Kevin Magnussen har scoret sig karakteren 7 med begrundelsen om, at han er faldet godt til hos Haas og har kørt sig til 11 point, hvilket var det, han var hentet til holdet for at gøre. 

- Jeg synes, det er en rimelig karakter. Det er svært for ham at gøre det bedre i den bil, han har. Jeg tror, han bliver respekteret for at stå fast ved det, han siger i medierne, siger TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther. 

- Han har gjort det bedre end forventet, og så synes jeg, det er fint, han få den samme karakter, som Grosjean, tilføjer han med henvisning til, at Magnussens holdkammerat Romain Grosjean også har fået syv. 

Kevin Magnussens bedste resultat i år er en syvendeplads, som han kørte sig til i Azerbaijans grand prix, hvor han undervejs var helt oppe på en tredjeplads. 

Hamiltons kollega er den positive overraskelse

Sebastian Vettel vandt det seneste grand prix i Ungarn, og Ferrari-køreren er også gået på ferie med en føring på 14 point i kampen om verdensmesterskabet foran Lewis Hamilton.

Begge kørere har fået karakteren 9 af Autosport, men Jens Winther peger på en helt tredje kører som den største positive historie i kalenderes første halvdel. 

- Jeg synes, Valteri Bottas har været godt kørende. Han var en fin kører hos Williams og har også kørt fint hos Mercedes, hvor jeg synes, han er vokset med opgaven, siger han om Mercedes-køreren, der holder ferie på en tredjeplads og har fået karakteren 8 hos Autosport. 

I den anden ende af skalaen finder vi Renaults Jolyon Palmer, der må tage til takke med et 4-tal for den første halve sæson. Briten har endnu ikke kørt sig til point i sæsonen og har fået baghjul af holdkammeraten Nico Hulkenberg, der har scoret 26 point. 

- Jolyon Palmer er ikke god. Sidste sæson kørte han lige op med Magnussen, fordi bilen ikke kunne præstere bedre. I år har Renault fået en bedre bil, og så er han blevet kørt ud af Nico Hulkenberg, siger Jens Winther, der også peger på McLarens Stoffel Vandoorne som en af sæsonens største skuffelser. 

- Vandoorne har ikke været god i Formel 1. Han var godt forberedt, da han kom til Formel 1, men han er faldet helt igennem. Han skulle præstere mindst lige så godt, som Magnussen gjorde i sin debutsæson, men det har han slet ikke formået, siger Jens Winther om den 25-årige belgier, der har fået karakteren 6 af Autosport. 

Det næste løb på kalenderen er Belgiens grand prix, der køres på den legendariske Spa-bane, hvor Kevin Magnussen sidste år kørte galt i sin Renault-racer.