Magnussen-boss om betalte kørere: Det giver ikke rigtig mening

16x9
Gene Haas og Kevin Magnussen Foto: Scanpix

Kevin Magnussens chef, Gene Haas, mener ikke nødvendigvis, at det vil være en god idé at ansætte unge kørere, der betaler sig ind på holdet.

Flere og flere kørere har de seneste sæsoner betalt sig til et sæde i Formel 1. Men den strategi bliver ikke benyttet i Kevin Magnussens team, Haas.

Teamejer Gene Haas mener ikke, at det nødvendigvis vil være en økonomisk gevinst at ansætte kørere med et stærkt økonomisk bagland, selvom de er i stand til at dække dele af de store omkostninger, der er ved at have en bil i motorsportens kongeklasse.

Heller ikke selvom kørerne kommer fra teamets motorleverandør, Ferrari. Den italienske bilgigant ønsker ellers at have muligheden for at udvikle sine unge kørere hos andre teams i Formel 1.

- Jeg tror ikke, vi vil udelukke det, men set ud fra et forretningsmæssigt perspektiv giver det ikke meget mening, siger Gene Haas ifølge mediet www.readmotorsport.com.

- Det er ingen hemmelighed, at det koster 60 millioner dollar (370 millioner kroner, red.) at holde én racer i gang i en hel sæson, så hvis nogen vil give dig fem-seks millioner dollar, mangler der stadig 55 millioner dollar. Så det giver ikke rigtig mening at have en sponsoreret kører, fortæller holdejeren.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean er holdets kørersammensætning i denne sæson. En sammensætning, der indtil videre har hentet 35 point til konstruktørmesterskabet. Og det er det, Gene Haas er på jagt efter. Point.

- Vores indstilling har altid været, at vi har brug for at score point for at bevæge os i den retning og for at tjene penge. Det er vores forretningsmodel, siger Gene Haas.

Før denne sæson valgte Williams-holdet at sætte Lance Stroll i en af holdets biler. Det var op til sæsonen et omdiskuteret valg, fordi der blev sået tvivl om, hvorvidt holdet havde hyret den unge canadier på grund af talentet eller pengene.

Flere medier beretter om, at canadieren havde op mod 500 millioner med til forhandlingerne med det britiske mandskab. Stroll har i løbet af sæsonen hentet 24 point, hvilket er syv point færre end teamkollegaen Felipe Massa.

Næste gang Kevin Magnussen, Lance Stroll og resten af Formel 1-feltet skal i aktion er i Singapore i næste weekend.